Juneteenth, vagyis a rabszolgaság eltörlésének emléknapjának alkalmából vonultak fel több ezren az egyesült államokbeli Oakland városában, amikor egy lövöldözésben egy ember meghalt, öten pedig megsérültek. A kiérkező mentőautót körbevéve, majd arra felmászva twerkelni kezdett a tömeg egy része. 

Az oaklandi rendőrség tájékoztatása szerint a bandák közötti lövöldözés a Merritt-tónál történt szombaton, az esettel kapcsolatban több embert keres a rendőrség. 

Egy 22 éves San Franciscó-i férfi meghalt, heten megsérültek a lövöldözésben. A legfiatalabb sérült 16 éves, a legidősebb a hatvanas évei közepén jár, állapotuk stabil - írja a Fox News.

Többen megpróbáltak utat nyitni a mentőknek, miközben egyesek elkezdtek twerkelni a jármű mellett, majd fel is másztak rá a tömeg ünneplése mellett, ahogy az alábbi videóban is látható, illetve hallható:

Egyszer csak valaki az autó tetejére is felmászott, két nő pedig a motorháztetőn is táncolt. 

LeRonne Armstrong oaklandi rendőrfőkapitány köszönetet mondott azoknak az erőfeszítéséért, akik megpróbáltak segíteni a helyszínen. A város demokrata polgármestere, Libby Schaaf elítélte az újabb fegyveres erőszakot.