Leomlott egy ház oldala Miamiban, egy nő meghalt - videó

Miami, 2021. június 24.
Légi felvétel egy 12 emeletes lakóházról, amelynek egy része ismeretlen okból leomlott Miami Surfside városrészében 2021. június 24-én. A helyszínre tűzoltó érkezett, a mentés folyamatban van, sérültekről, halottakról egyelőre nem
Miami, 2021. június 24. Légi felvétel egy 12 emeletes lakóházról, amelynek egy része ismeretlen okból leomlott Miami Surfside városrészében 2021. június 24-én. A helyszínre tűzoltó érkezett, a mentés folyamatban van, sérültekről, halottakról egyelőre nem érkezett jelentés. MTI/AP/South Florida Sun-Sentinel/Amy Beth Bennett
Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag leszakadt egy 1981-ben épült ház oldala, és többnyire leomlott Miamiban. Egyelőre nyolc sérültről és egy halottról tudni. Eddig 35 embert sikerült kimenekíteni a romok alól.
Vágólapra másolva!

Leomlott egy társasház oldala Miamiban, emiatt pedig legalább 80 mentőegységet vezényeltek a helyszínre - írja a NBC.

A társasház nagy része helyi idő szerint csütörtök hajnalban omlott le.

A közösségi médiában terjedő felvételekből az derül ki, hogy az omladék egy nagy törmelékdombbá alakult.

Helyszíni beszámolók szerint a hatóságok kiürítik az utcát, köztük egy hotelt is.

A helyszínen tűzoltók és mentősök százai több tonna törmeléket fésülnek át lehetséges túlélők után kutatva.

Sally Heyman, Miami-Dade megyei biztos elmondta: a hatóságok próbálnak kapcsolatba lépni a feltehetőleg az épületben lakó 51 emberrel.
Egy tűzoltó közlése szerint

35 embert sikerült kimenekíteni a romok alól eddig.

Légi felvétel a 12 emeletes lakóházról, aminek egy része leomlott Miami Surfside városrészében 2021. június 24-én. Forrás: MTI/AP/South Florida Sun-Sentinel/Amy Beth Bennett

Egyelőre nem lehet tudni, hogy miért szakadt le a 12 emeletes, 1981-ben épült ház jelentős része.

A Huffington Post azt írja, hogy a 130 lakásból álló épületblokk leomlása után legalább nyolc embert kórházba szállítottak, akik közül ketten válságos állapotban vannak.

A BBC azt íjra, hogy egy nő meghalt, a szakemberek attól tartanak, hogy több áldozat is lehet a törmelék alatt. Az oldal azt írja, hogy egy 10 éves fiút sikerült megmenteni.

A megrongálódott lakások maradványai Forrás: MTI/AP/South Florida Sun-Sentinel/Susan Stocker

Ron DeSantis floridai kormányzó szerint lehetséges, hogy további áldozatokra bukkannak a romok alatt. DeSantis közölte: azt tervezi, hogy a helyszínre látogat.

Charles Burkett, a Miami Beachtől északra fekvő Surfside település polgármestere

figyelmeztetett, hogy a halottak száma feltehetően emelkedni fog.

Az internetre feltöltött videofelvételek tanúsága szerint

az épületnek egy teljes oldala egyszerűen leszakadt.

"Nehéz elképzelni, hogyan történhetett ez meg" - mondta újságíróknak Burkett. "Épületek nem omlanak csak úgy össze" - tette hozzá.

Áldozatokat keres a romok között egy kutyás mentő Forrás: MTI/AP/Miami Herald/David Santiago

Egyelőre nem tudni, mi okozta a házomlást - mondta a Miami Herald című lapnak Daniella Levine Cava, Miami-Dade megye vezetője.

Burkett elmondása szerint látszólag az egyik ház erkélye leszakadt, és az alatta lévőre omlott, elindítva ezzel a folyamatot.