Savval öntött le hét püspököt egy görög pap, miután kábítószerbirtkolás miatt ki akarták zárni az egyházból. Három püspök és egy biztonsági őr kórházba került.

Letartóztattak egy papot Görögországban szerdán, mert savval öntött le hét püspököt - írja a BBC. A cikk szerint a támadásra akkor került sor, amikor éppen a 36 éves pap fegyelmi tárgyalását tartották, mert helyi lapok szerint a férfinél még 2018-ban 1,8 gramm kokaint találtak.A görög ortodox egyház meg nem nevezett szóvivője a dpa német hírügynökségnek elmondta, hogy feltételezések szerint az elkövető kénsavat tartalmazó anyagot hajított a püspökökre, miután utóbbiak közölték vele büntetését, amelyet egyelőre nem ismertettek.

Hét püspököt öntött le savval a 36 éves pap (illusztráció)Forrás: pixabay.com

Három püspököt kórházba szállítottak - ők főként az arcukon szenvedtek égési sérüléseket -, és az incidensben könnyebben megsérült egy rendőr is.

Vassilis Kikilias, egészségügyi miniszter azt mondta, hogy az egyik püspököt plasztikai műtétre átszállítják egy másik kórházba. A támadást elítélte Katerina Sakellaropoulou görög elnök, Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök pedig azt mondta, hogy az állam minden orvosi segítséget megad a támadás áldozatainak a felépüléshez.