Összeomlott egy gyalogoshíd Washingtonban, több ember megsérült

Six People Injured In Washington, DC Pedestrian Bridge Collapse GettyImageRank2 Color Image accidents and disasters Horizontal
WASHINGTON, DC - JUNE 23: Debris is seen after a pedestrian bridge collapsed on June 23, 2021 in Washington, DC. At least six people were reportedly injured on Wednesday when a pedestrian bridge collapsed onto DC-295 and trapped a truck containing 500 pounds of diesel fuel. Anna Moneymaker/Getty Images/AFP (Photo by Anna Moneymaker / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Összeomlott egy autópálya felett átívelő gyalogoshíd szerdán az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban, öt ember megsérült, őket kórházba szállították.
Vágólapra másolva!

A forgalom órákig akadozott. A baleset - helyi idő szerint - nem sokkal dél előtt történt a 295-ös autópálya mentén Washington északkeleti részén.

A nyomozók úgy vélik, hogy egy teherautó ütközött a hídnak, ez okozta a szerkezet összeroppanását

- jelentette ki Chris Geldart, a közbiztonságért felelős polgármester-helyettes. A tisztviselő hozzátette, hogy a kórházba szállított öt embernek nem volt életveszélyes a sérülése.

A baleset helyszíne Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Anna Moneymaker

A helyszínre több tűzoltóegység vonult ki. Az autópályán betondarabok és egyéb törmelékek szóródtak szét, a forgalmat péntek késő estig mindkét irányban lezárták.

A helyszínen készült videofelvételen látható volt, hogy a megsérült híd elemei rázuhantak egy teherautóra, amelyből gázolaj szivárgott az úttestre. Két további jármű is megrongálódott a balesetben.

Muriel Bowser polgármester elmondta, hogy a közelmúltban nem érkezett jelentés arról, hogy szerkezeti problémák merültek volna fel a híddal kapcsolatban, amelyet utoljára februárban ellenőriztek.