Joe Biden amerikai elnök nagyon furán viselkedett egy sajtótájékoztatón - videó

Joe Biden, Amerikai Egyesült Államok, elnök
Joe Biden háromszor is furán suttogott a miklorfonba a washingtoni sajtótájékoztató során
Vágólapra másolva!
Joe Biden amerikai elnök csütörtökön egy rögtönzött sajtótájékoztatót tartott a Fehér Házban, ahol ismertette az új infrastrukturális beruházásokra és a Covid-járvány enyhítésére vonatkozó terveit, majd közben többször is bizarr módon viselkedett - számolt be erről a New York Post.
Vágólapra másolva!

A sajtótájékoztató alatt Joe Biden háromszor furán és erőltetetten a mikrofonba hajolva suttogott. A furcsa esemény után a közösségi médiában és a sajtóban ismét spekulációk indultak be az elnök alkalmasságára vonatkozóan.

Joe Biden háromszor is furán suttogott a mikrofonba a washingtoni sajtótájékoztatója során Forrás:EPA/SARAH SILBIGER/POOL

Biden bizarr szereplése iszonyatos méretű visszhangot keltett a republikánus politikusok körében, és különböző szociális platformokon futótűzként terjedni kezdett a róla készült videó.

Mint arról októberben beszámoltunk, Joe Biden azt is elfelejtette, hogy az elnökségért indul, ehelyett egy kampányeseményen arról beszélt, hogy (ismét) szenátorjelölt. Ráadásképpen Mitt Romney szenátor, egykori elnökjelölt neve sem jutott az eszébe. Később márciusban Joe Biden demokratapárti amerikai elnök, egy fehér házbeli rendezvényen felszólalva elfelejtette a saját védelmi miniszterének a nevét, így a Lloyd Austin név helyett „fickót" mondott.

Ezt követően az Origo részletesen beszámolt arról, hogy Biden eddig kifejezetten kerülte a nyilvánosságot, amelynek egyik főbb oka a rajta egyre jobban eluralkodó időskori demencia lehet. December óta már kétszer nevezte Kamala Harris alelnököt az Egyesült Államok elnökének. Biden elnök márciusban megpróbált fiatalosan felszaladni a repülő lépcsőjén, de háromszor esett el felfele menet.

2021 májusában több mint 120 nyugalmazott amerikai katonai vezető, tábornokok és admirálisok nyílt levélben kérdőjelezték meg Joe Biden amerikai elnök mentális egészségét, mivel folyamatosan egyre több alkalommal furán viselkedik az elnök.