Nyolcvan százalékkal csökkenti a halálozás esélyét a Szputnyik V első vakcinája

Argentína, Buenos Aires, koronavírus, COVID-19, vakcina, védőoltás, Szputnyik V
6430889 29.12.2020 In this handout photo released by the government of Buenos Aires, a patient gets the Russian Sputnik V vaccine against COVID-19 in a city hospital, in Buenos Aires, Argentina. Government of Buenos Aires
Vágólapra másolva!
A hatvan évnél idősebb emberek körében végzett vizsgálat szerint, a koronavírusban meghaltak aránya 70-80%-ban csökkent az orosz Szputnyik V, illetve AstraZeneca-oltást követően - közölte az argentin egészségügyi minisztérium pénteken. - írja a Tass.com
Vágólapra másolva!

mondta Carla Vizzotti miniszter.

A politikus azt is hozzátette, hogy a második oltás tizenkét hétre történő eltolása helyes volt, mivel arra törekedtek, hogy minél többen kapják meg az első adag vakcinájukat.

Egy nő éppen megkapja a Szputnyik V oltását Buenos Airesben Forrás: Origo

A minisztérium szerint a tanulmányban több mint 471 ezer ember vett részt és a klinikai tesztekkel ellentétben ez a felmérés bizonyítja, hogy a vizsgált két vakcina a való életben is hatékony.

Argentína volt az első latin-amerikai ország, amely elkezdte a Szputnyik V vakcina alkalmazását. Az első oltásra 2020. december 29-én került sor, azóta 3,8 millió lakos kapta meg mindkét dózisát és további 15,3 millió ember az első adagot.