3 milliárd forintba fog kerülni a legolcsóbb lakosztály a világ legnagyobb jachtján - videó

Somnio jacht 2024,
Vágólapra másolva!
Megkezdődik a világ legnagyobb jachtjának építése, adta hírül a norvég Vard vállalat. A Somnio két focipálya hosszúságú, a vízkiszorítása a Titanic súlyának kétharmada, de nem csak a méretei és a luxusfelszereltsége miatt különleges. A hatcsillagos hajó új életformát kínál a szupergazdagoknak. A lakosztályait külön-külön meg lehet venni, a jacht pedig oda hajózik, ahova a tulajdonosok utazni szeretnének. A Somniót 2024-ben adják majd át Norvégiában, írja a Daily Mail. 
Vágólapra másolva!

Ez a jacht tényleg olyan nagy, hogy egy új kategória is születik vele, amit a jacht-óceánjárónak neveznek (yacht liner).

Forrás: Winch Design

A hajó 500 millió euróba, vagyis kb. 170 milliárd forintba kerül, és csak néhány kiváltságos láthatja majd belülről. A jacht ugyanis úszó luxus-lakóparkként üzemel majd.

A lakosztályait meghívásos vagy ajánlásos alapon meg lehet vásárolni, az árak 9,5 millió eurónál, azaz kb. 3,2 milliárd forintnál kezdődnek.

Forrás: Winch Design

Ezért a pénzért minden tulajdonos úgy alakíttatja ki a saját luxuslakását, ahogy neki tetszik. Mindenkinek lehet saját konyhája, edzőterme, könyvtára, illetve benti és kinti étkezője. A közös terek közé egy 10 ezer palackot tartalmazó borospince, és több étterem, illetve bár tartozik.

Forrás: Winch Design

A hajón első osztályú lesz az orvosi háttér is, hogy a milliárdos utasok biztonságban érezzék magukat akár a több hónapos utakon is.

Somnio jacht 2024 Forrás: Winch Design

A Somnio a tulajdonosok igénye szerint hajózik majd az óceánokon. Az utakra tudósok és kutatók is elkísérik majd a hajót, akik a jacht külön erre a célra beépített, high tech műszereivel vizsgálhatják a tengerek élővilágát és a globális felmelegedés hatásait. A kutatások eredményét megosztják a tulajdonosokkal is, akiktől adományokat várnak majd a különböző környezetvédelmi programokhoz.

Somnio jacht 2024 Forrás: Winch Design

Az úszó lakópark koncepciója a Somnio vállalat társtulajdonosától, a norvég Erik Bedhe kapitánytól származik, aki a világ első óceánjáró lakóhajója, a The World nevű hajó parancsnoka volt.

A The Worldöt 2002-ben adták át. 165 lakás van rajta, tehát jóval kevésbé exkluzív, mint a Somnio lesz, igaz, az árak ott is borsosak. A lakosztályok kb. 2,5 milliárd forintba kerülnek, a kisebb lakások 850 millió forintba. Viszont ott is nehéz bekerülni a tulajdonosok közé. Oprah Winfrey amerikai televíziós sztár-műsorvezetőnek sem sikerült, mert a lakóközösség leszavazta a kérelmét a lesifotósok és a médiafelhajtás kockázata miatt.