A hatóságok vizsgálatot indítottak, miután egy fogatlan és karmok nélküli oroszlán látható volt egy TikTok videóban, egy Phnom Penh-i villában, Kambodzsában.

A 18 hónapos, 70 kilogrammos hím oroszlánt a tengerentúlról hozta el gazdája, egy kínai állampolgárságú férfi, hogy az otthonában nevelhesse fel.

A házban tartott oroszlánForrás: AFP/Handout

Neth Pheaktra, a környezetvédelmi minisztérium szóvivője azt mondta, azóta nyomoznak az oroszlán ügyében, hogy áprilisban meglátták egy TikTok videóban.

Az embereknek nincs joguk ritka, vadon élő állatokat tartani háziállatként

- mondta.

A Wildlife Alliace nevű állatmentő civil szervezet segített a rajtaütésben. Azt mondták, a ház nem megfelelő környezet egy vadállat számára.

Ráadásul az oroszlán szemfogait és karmait eltávolították, ami drasztikusan rontja az állat életminőségét.

A tulajdonos egy fotót osztott meg az oroszlánról, ahogy a kocsibejárón ül, miközben egy kutya játszott a közelben. Egy videót is feltöltött az internetre, amin az oroszlánt vízzel locsolják - írja a Guardian.

A környezetvédelmi minisztérium által vasárnap közzétett fotókon látható, ahogy az állatvédők előkészítenek egy nagy ketrecet az állatnak.

Az elkobzás egy nappal azután történt, hogy egy Twitter-felhasználó közzétette a Boeung Keng Kang kerület felett készült légi felvételeit, amelyen látni lehetett a kertben sétáló vadállatot.