A dél-amerikai Pedro Lopezt a 80-as években ítélték el, miután 350 ember ölt meg, ebből a legtöbb gyerek volt. A férfi azonban 1998-ban abszurd módon szabadlábra került jó magaviselet miatt, ám 2002-ben egy újabb gyilkossággal gyanúsították meg, és körözést adtak ki ellene. Azóta is hiába keresik - írja a DailyStar.

A gyerekgyilkos és szexbűnöző Pedro Lopez, akit a helyiek csak az "Andok szörnye"-ként emlegetnek, több 8 és 12 év közötti lányt is molesztált, illetve megerőszakolt a 70-es években, akiknek legtöbbjét meg is ölte.

1980-ban letartóztatták, majd 110 ember meggyilkolása miatt elítélték, ám közben beismerte, hogy ennél jóval több, 350 áldozata is volt.

Ezen kívül még legalább további egy gyilkosságot is elkövethetett, ám ez már csak azután derült ki, hogy jó magaviselete miatt kiszabadult a börtönből.

Forrás: Edit International

Lopez elmondta, hogy volt, hogyhetente legalább három fiatal lányt ölt megszülőhazájában, Peruban, és Ecuadorban.

A férfi 1969-ben vált sorozatgyilkossá, miután kiszabadult első börtönbüntetéséből, amelyet autólopás miatt kapott.

Először két férfi ölt meg, egykori rabtársait, akikről azt állította, hogy megerőszakolták a börtönben, ezért bosszút állt rajtuk.

Lopez késsel végezte ki a két férfit.

Ezután főleg fiatal, nehéz körülmények között élő, kiszolgáltatott lányokra vadászott.

A gyilkos külföldi házalónak álcázta magát, aki eltévedt, és segítséget kér, ezzel csalogatta magához a gyerekeket és fiatalokat.

Ezután elrabolta, megerőszakolta, majd megfojtotta őket.

Forrás: Murderpedia/Ron Laytner, Edit International

1980-ban vallomást tett a rendőrségen, akik nem akartak hinni neki, egészen addig, amíg egy hirtelen jött árvíz fel nem tárta áldozatainak tömegsírját.

Letartóztatását követően azt mondta, hogy az ecuadori fiatalok voltak a kedvencei, mert szelídebbek, hiszékenyebbek, és ártatlanabbak voltak.

Dirk Gibson író, az új-mexikói egyetem professzora könyvet írt a sorozatgyilkosokról, melyben Lopezt, illetve áldozatai is megemlítette:

Ezekről a gyerekekről mindenki azt hitte, hogy elszöktek, vagy elrabolták, esetleg eladták őket a piacon, ezért nem kerültek elő többé. Általában a legutolsó dolog, ami az emberek eszébe jut, hogy sorozatgyilkos kezei közé kerültek"

A tanúk szerint a férfi úgy tűnt, mint aki teljesen normálisnak tartja, amit tett.

Forrás: Murderpedia/Ron Laytner, Edit International

Rothman Rios rendőr ezt mondta róla:

Nagyon furcsa, de mindenre emlékezett az áldozataival kapcsolatban, az egész személyleírásukra. Tudta, hol van a holttestünk, és teljes elégedettséggel meg is mutatta azokat. Közben nem érzett sem megbánást, sem bűntudatot, semmit"

A tárgyalása során elmodta a bírónak, hogy

miközben embereket gyilkolt, Istennek érezte magát.

Amikor valaki meghal, teljesen elveszíti érzelmeit, látását, mindenét. A halál után elfelejtheted, ki voltál egykor, mindent, amit életedben tettél, most teljes sötétség borít"

A beteges észjárású gyilkos ezután azt mondta a rendőröknek, hogy azért vallotta be a gyilkosságokat, mert azt akarja, hogy megemlékezzenek róla a történelemkönyvekben szörnyű bűncselekményei miatt.

A legrosszabbak között is én vagyok a legrosszabb. Talán egy igazi állat. De a halálhoz még túl fiatalnak érzem magam"

- mondta.

A bíró Lopezt bűnösnek találta, de mentálisan betegnek nyilvánította, ezért 16 évet kapott, melyet egy pszichiátrián kellett eltöltenie - ez volt az Ecuadorban a gyilkosság maximális büntetése akkoriban.

Forrás: Murderpedia/Edit International

Annak ellenére, hogy a 20. század egyik leghirhedtebb sorozatgyilkosának titulálták, 1998-ban jó magaviselet miatt szabadon engedték.

Lopez azóta is szabadlábon van, de időközben kapcsolatba hozták a nevét egy 2002-es gyilkossággal is. Ezért abban az évben elfogatóparancsot adtak ki ellene, ám azóta is hiába keresik.

Azonban mindenki, még a saját anyja is biztos benne, hogy valahol életben van.

Ha valamelyik közeli hozzátartozód meghal, hirtelen sokkot érzel. Én még nem éreztem, így tudom, hogy a fiam él"

- mondta az anyja 2019-ben.