Megölte magát egy 25 éves, Sussexben élő egyetemista, Josie Jolley, hónapokkal azután, hogy bejelentette a rendőröknek, hogy megerőszakolták. Az eset 2019 decemberén történt, 2020 szeptemberén pedig Joshie már halott volt: ennek oka az volt, hogy a bíróság nem hitt neki - írja a DailyStar.

A 25 éves doktorandusz hallgató ügye a bíróságra került, azonban ott nem hitték el neki, hogy valóban ez történt vele. 

A rendkívül okos és kedves fiatal nő ezért

szeptember 8-án túladagolta magát anyja rák elleni gyógyszereivel. A nő holttestére barátai találtak rá.

A nyomozás során Joshie még biztonsági kamerafelvételt is mutatott a rendőröknek, amelyen látható volt a támadója, azonban ők még sem találtak elegendő bizonyítékot ellene.

Gyakran az egyik személy szava a másik ellen szól, a bíróságon pedig valóban nagy a teher, hogy esetleg ártatlanul elítélnek valakit. Joshie-t tavaly január 14-én hallgatták ki az ügyben, ekkor azt mondta a bíróságnak, hogy a férfi, akivel aznap este ismerkedett meg, szexre kényszerítette, a férfi viszont ezzel szemben azt állította, hogy közös megegyezés volt kettőjük között."

- mondta James Meanwell sussexi rendőr.

Veronica Hamilton-Deeley bíró elmondta, hogy Joshie azt állította, hogy a férfi felajánlott neki egy masszázst, amit Josie elfogadott, ezután azonban a férfi többet akart, és amikor a nő visszautasította, a férfi bántalmazta, és megerőszakolta. Ám ellene szólt, hogy előtte hosszabb ideig viszonya volt a férfival:

Nyilvánvalóan történtek tragikus dolgok az életében, akár a kapcsolataiban is, de kellő teherbírása, és éles esze miatt ezeket meg is oldotta. Már csak azért sem gondolom, hogy valóban erőszak áldozata lett, mert viszonya volt a férfival, ami egy évvel a halála előtt ért véget, az állítólagos támadás pedig kilenc hónappal azelőtt történt, hogy meghalt. Nekem ebből úgy tűnik, hogy Joshie volt az, aki aztán újra meg újra felkereste a férfit. Joshie depresszióra és szorongásra való hajlamát tesztelték, melyen magas pontszámot ért el, ám valószínűleg hatékonyan kezelték is ezekkel a problémákkal, mert beszélgetés során érzelmileg stabilnak tűnt"

Joshie egyik legrégebbi barátja, Ruby véleménye viszont egészen eltér a bíróságétól:

Joshie egyértelműen feldolgozta a szakítást, és nem akart további kapcsolatot a férfival, aki ennek ellenére rátámadt. Ezt viszont már biztosan nem tudta feldolgozni, és ez vezetett végül a halálához. Hihetetlenül erős, és pozitív ember volt, képes volt még a negatív dolgokat is úgy felfogni, hogy előnyére váljon, azonban ez már túl sok volt neki.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!