Csehország államfője, Milos Zeman kiállt Magyarország mellett a pedofilellenes törvény kapcsán

- Square
A legutolsó felmérések szerint valamivel esélyesebb a győzelemre a jelenlegi államfő, Milos Zeman, viszont senki nem mer biztosat mondani, ugyanis annyira szoros végeredmény várható.
Vágólapra másolva!
Milos Zeman cseh államfő egy interjúban arról beszélt, hogy a magyar pedofilellenes törvény kapcsán egyetért Orbán Viktor miniszterelnökkel. A cseh elnök kifejezetten ellenzi a nemváltoztató műtétet, öncsonkításnak minősítve azt. Nyilatkozatában Zeman elutasította a gender-ideológia propagálását, külön kiemelte a transzneműség (transgenderism) reklámozását, és kiemelte a gyermekek védelmének a fontosságát.
Vágólapra másolva!

Milos Zeman, Csehország köztársasági elnöke vasárnap interjút adott az egyik amerikai hírtelevíziónak, ennek a Magyarországgal kapcsolatos részét szemlézte a Reuters brit hírügynökség.

Milos Zeman Forrás: AFP/Matej Stransky

Zeman a Brüsszel által kritizált magyar pedofilellenes törvény témájában egyértelműen és határozottan Magyarország pártjára állt.

A cseh államfő szerint

Véleménye alapján

Zeman kifejezte ellenszenvét a gender-ideológiával szemben, külön kiemelte a transzneműséget (transgenderism).

Orbán Viktor magyar miniszterelnök azt mondta neki, hogy

a nemrég elfogadott pedofilellenes törvény nem a homoszexuális emberek ellen irányul.

A cseh elnök véleménye alapján

Zeman elnök szerint a gyermeket felvilágosítását, szexuális nevelését a szülőkre kell bízni, és egyetért Orbán Viktorral.

Arról is beszélt, hogy a feminista, a #MeToo mozgalmakat és a Prága Pride-ot pedig nem támogatja.

Milos Zeman (1944 –) veterán cseh politikus. Jelenleg a Polgári Jogok Pártban politizál, 2013 óta pedig Csehország köztársasági elnöke. Ő az első cseh elnök, akit közvetlenül választottak meg, először 2013-ban, másodszor 2018-ban. 1998 és 2002 között Csehország miniszterelnöke volt.

Hírnevet azzal szerzett magának, hogy 1968-ban kiállt a prágai tavasz nevű reformkezdeményezés mellett, és nyilvánosan elítélte a Szovjetunió vezette Varsói Szerződés csapatainak a bevonulását az akkori Csehszlovákiába.