Majdnem három tonna kokaint és több mint 11 millió euró készpénzt foglalt le a holland rendőrség egy farmon De Kwakel településen, az amszterdami Schiphol repülőtér közelében. Ez volt az eddigi egyik legnagyobb drogfogása az amszterdami rendőrségnek. 

Az Amszterdamtól délre található De Kwakel faluban lévő gazdaságban minden bizonnyal egy dél-amerikai drogbanda raktára működött - ismertette a holland nagyváros rendőrsége.

A készpénzt több utazótáskába rejtve találták meg.

A tájékoztatás szerint a kábítószer értéke nagyjából 195 millió euró (68 milliárd forint) lehet. Ez lehet az amszterdami rendőrség minden idők egyik legnagyobb drogfogása - mondta egy szóvivő.

A farmon lévő házban a nyomozók számos luxuscikket is találtak, így drága borokat, veteránautókat és egy 12 500 euró értékű könyvet Muhammad Ali boxlegendáról. Mindemellett lefoglaltak fegyvereket, hangtompítókat, lőszereket és pénzszámláló gépet.

A rendőrség szóvivője szerint a falakat A keresztapa című filmklasszikus plakátjai díszítették. Minden, amit filmekből és sorozatokból ismerhetünk a latin-amerikai kábítószer-bűnözésről, az ott megvolt - tette hozzá. 

A rendőrségi razzia a múlt héten volt, de idáig titokban tartották a nyomozás érdekében és biztonsági okok miatt - írja a Dutch News. 

Amikor átkutattuk a házat, nem hittünk a szemünknek - közölte egy rendőrségi forrás, hozzátéve, hogy annyi drog és pénz került elő, hogy további munkatársakat kellett hívni segítségül.  Egy 54 és egy 29 éves férfit vettek eddig őrizetbe, de nem kizárt, hogy lesznek még további elfogások is.

Az épületben az egyik falon Marlon Brando-posztert is találtak mint Don Corleone A Keresztapa című filmből.

A rendőrfőnök elmondta, hogy az utóbbi hónapokban kolumbiai, mexikói és dominikai nemzetiségű embereket is őrizetbe vettek droglaborokban.