A Chesterfield megyei rendőrök letartóztattak egy helyi házaspárt, miután május  4-én egy gyerekholttestet fedeztek fel a lakásukban lévő fagyasztóban. A 49 éves Kassceen Weaver és felesége, a 48 éves Dina D. Weaver ellen vádat emeltek holttest rejtegetése és a gyereknek való segítségnyújtás elmulasztása miatt. Egyelőre ugyan a rendőrök sem tudják, hogyan és miben halt meg a gyerek, de valószínűnek tartják, hogy ha a szülők időben közbeléptek volna, megmenthették volna az életét.

A rendőrök elmondták, hogy a házaspár kisfia, Eliel Adon Weawer még ötéves sem volt, amikor meghalt. A halála oka és körülményei azonban még számukra sem világosak, így azt tovább vizsgálják. A holttestre május 4-én találtak rá.

Hosszú út vezetett el bennünket már eddig is, mivel ez a nyomozás minden volt, csak nem szokványos. Hiszen emberi maradványokról van szó, amelyek évekig a fagyasztóban rejtőztek. Boncolásra és részletes orvosi elemzésekre volt szükség, ezért többféle szakembert is segítségül hívtunk, például törvényszéki antropológusokat is

- mondta Mike Louth rendőr.

Forrás: Chesterfield County Police Department

Liz Caron rendőrségi szóvivő az esettel kapcsolatban elmondta, hogy

a rendőrök szerint a kisfiú holtteste már legalább két és fél éve a mélyhűtőben volt.

Kassceen Weaverről időközben kiderült, hogy a feleségét is bántalmazta, ezért családi erőszak és testi sértés miatt is vádat emeltek vele szemben.

Ez az egyik legszívszorítóbb eset, melyet valaha is láttam. Túl nehéz ahhoz, hogy egyszer feldolgozzam

- tette hozzá Mike Louth rendőr.

A rendőrök elmondták, hogy a párnak van egy másik gyereke is, aki most nevelőszülőkhöz került - írja a CrimeOnline.