Nem adják fel, tovább kutatnak a több mint egy hetet leomlott épület romjai között a tűzoltók Floridában

florida, miami, házomlás, összedől, tragédia, halottak, tengerpart
Surfside, 2021. június 26. Áldozatok után kutatnak a romok között a floridai Miami közelében fekvő Surfside-ban 2021. június 26-án, miután két nappal korábban leomlott egy tizenegy emeletes lakóház egyik szárnya. Legalább négy ember életét vesztette, több mint százötvenet egyelőre keresnek a romok alatt. MTI/AP/Gerald Herbert
Vágólapra másolva!
Folytatódtak a mentési munkálatok a floridai Surfside-ban a múlt héten összedőlt épület romjai között. Továbbra is 145 embert keresnek, a katasztrófának eddig 18 halálos áldozata van.
Vágólapra másolva!

Pénteken folytatódtak a mentési munkálatok a múlt héten összedőlt több emeletes épület romjai között a Miami Beachtől mintegy 10 kilométerre északra található Surfside-ban - írja a 7News Miami. A lap beszámolója szerint a tisztviselők helyi idő szerint csütörtök este tartott tájékoztatójukon azt mondták, hogy folyamatosan elemzik a romokat.

A helyszínen mért adatok alapján

csütörtök reggel leállították a keresést a mentőcsapatok épségének megőrzése érdekében, de 15 órával később újra folytatódott a kutatás.

Viszont korlátozták azt a területet, ahol a csapatok dolgozhatnak.

Áldozatok után kutatnak a romok között a floridai Miami közelében fekvő Surfside-ban Forrás: MTI/AP/Gerald Herbert

Eddig a katasztrófában hivatalosan

18 ember halt meg, 145 embert továbbra is eltűntként tartanak nyílván.

Eközben Daniella Levine Cava polgármester megerősítette, hogy tervet készítenek az épület épségben maradt déli szárnyának lebontására. Ennek elkészítése azonban időbe telik majd, mert ki kell értékelniük a körülményeket, és várhatóan hetekbe telik majd, mire a bontás menetrendjét meghatározzák.

A kutatócsapatoknak eközben fel kell készülniük a Dél-Floridát fenyegető Elsa hurrikán érkezésére is.

Ezzel kapcsolatban azt mondták, hogy nagy a bizonytalanság arra vonatkozóan, hogy a vihar milyen intenzitással fog lecsapni a területre. Az országos meteorológiai szolgálat munkatársai pénteken fognak erről egyeztetni a kutatócsapatokkal.

A Champlain Towers South társasház egy része múlt hét csütörtökön omlott össze. Az 1981-ben épült épített 136 lakásos társasház leomlott északkeleti szárnyában

mintegy 55 lakás semmisült meg.

Azt továbbra sem tudják, hogy mi vezetett a tragédiához.