Lakóházakat söpört el a sárlavina Japánban, 20 ember eltűnt - videó

japán földcsuszamlás
A napok óta tartó heves esőzések következtében lezúduló sárlavina borít be egy utat a Tokiótól délre fekvő Sizuoka tartománybeli Atamiban 2021. július 3-án.
Vágólapra másolva!
Lakóházakat döntött romba szombaton Japánban a napok óta tartó heves esőzések következtében lezúduló sárlavina; a szerencsétlenségben húsz ember eltűnt - jelentette az NHK japán közszolgálati adó.
Vágólapra másolva!

A földcsuszamlás a fővárostól, Tokiótól délre,

Sizuoka tartományban történt, a Csendes-óceán partján fekvő, meleg vizű forrásairól ismert Atami városban.

A napok óta tartó heves esőzések következtében lezúduló sárlavina áraszt el egy utat a Tokiótól délre fekvő Sizuoka tartománybeli Atamiban 2021. július 3-án. A sárlavina lakóházakat döntött romba és húsz ember eltűnt. A térségben egyre gyakoribb, hogy a sokévi átlagnál lényegesen több csapadék zúdul le, és ennek következtében több a földcsuszamlás is. Forrás: MTI/EPA/Jiji Press/Ken Ohigashi

Az eltűntek keresése jelenleg is zajlik.

A TBS japán tévécsatorna híradás szerint hat embert sikerült kimenteni a romok alól, és egyikük sincs életveszélyben.

Atami városában viszont két nőnek már csak a holttestét sikerült megtalálni.

A mentést a rossz idő is akadályozza.

Japán keleti partvidékét napok óta heves esőzés sújtja. A térségben egyre gyakoribb, hogy a sokévi átlagnál lényegesen több csapadék zúdul le.

A napok óta tartó heves esőzések következtében lezúduló sárlavina borít be egy utat a Tokiótól délre fekvő Sizuoka tartománybeli Atamiban 2021. július 3-án. Forrás: MTI/EPA/Jiji Press/Ken Ohigashi

Ennek következtében az elmúlt tíz évben 1500 kisebb-nagyobb földcsuszamlást jegyeztek föl. Ez kétszer annyi, mint az előző tíz évben.