Afgán bevándorló késelt halálra egy embert egy német menekültszálláson

Vágólapra másolva!
Halálos késelés történt vasárnap este a németországi Greven településének menekült- és hajléktalan szállásán - közölte hétfőn a münsteri ügyészség és a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A halálos áldozat a létesítmény egyik 35 éves lakója volt, illetve egy 43 éves férfi súlyosan megsebesült.
A feltételezett elkövető, egy 25 éves afgán férfi elmenekült a helyszínről. Őt később egy közeli mezőn fogták el, a hatóságok tájékoztatása szerint nem tanúsított ellenállást. A tettes keresésére indított akcióban egy helikoptert is bevetettek.

Az illetékes főügyész beszámolója szerint a gyanúsított 2015-ben érkezett Németországba, és 2018 januárja óta élt a greveni menekültszálláson.

Menekültkérelmét elutasították, de megtűrték az országban.

"A tett elkövetésének idején feltehetőleg alkohol- és kábítószer befolyása alatt állt" - tette hozzá.

Az ügyész szerint a halálos áldozat azerbajdzsáni, míg a súlyos sérült német állampolgár. A gyanúsított értesülések szerint vitába keveredett a 43 éves német férfivel, aki szintén a menekülteknek és hajléktalanoknak kialakított szálláson élt. Az azerbajdzsáni férfi közbe próbált lépni, ennek nyomán őt is támadás érte. Egyelőre nem világos mi váltotta ki az összeszólalkozást.

Egyes beszámolók szerint a 25 éves támadó állítólag azt kiabálta, hogy "Allahu akbar!" (Allah a leghatalmasabb). Rendőrségi közlés szerint mindazonáltal egyelőre semmi nem utal arra, hogy terrorista hátterű cselekmény történt volna.