A biztonsági kamerák felvették azt a robbanást, ami hétfő hajnalban rázta meg Bangkok egyik külvárosát, a nemzetközi repülőtér közelében. Egy vegyi gyár robbant fel. Még órákkal a detonáció után is sűrű fekete füst dőlt az üzemből, és olyan mérgező gázok keletkeztek a tűzben, hogy a helyi katasztrófavédelmi szakemberek is tanácstalanok voltak a környék mentesítésével kapcsolatban.

Több ezer ember telepítenek ki éppen az üzem közeléből, mert félő, hogy újabb robbanásokat történnek. A következő videón látható a robbanás utáni helyzet, de az a pillanat is, amikor hajnalban a lakónegyedet megrázta az óriási detonáció. 

A robbanást kilométerekről is hallani lehetett. Az egyik szemtanú azt mondta, hogy először azt hittük, villám csapott bele egy házba. Aztán az egész környék rázkódni kezdett, mintha földrengés lett volna.

A thai légierő felvételén látszik, milyen nagy területet érintett a katasztrófa a gyárban.

Más szemtanúk arról számoltak be, hogy a gyár a robbanás után 18 órával is ég, és hogy a tűzoltók csak nagyon lassan haladnak az oltással.

A tűzoltókat aggasztja az a 20 ezer liter vegyi anyag, ami még nem gyulladt ki a gyárban. Az is aggasztó, hogy egyes helyeken, ahol már eloltottnak vélték a tüzet, a lángok újra fellobbantak.