Hétfőn felkerült egy videó a Fidesz EP-képviselőcsoportjának a Facebook-oldalára, amelyben Deutsch Tamás delegációvezető mondta el, hogy mire számíthat Magyarország szerdán, a gyermekvédelmi törvény ürügyén rendezett EP-beli vitán. Kedden közös felvételen beszélt ugyanerről a témáról több más kormánypárti EP-képviselő, név szerint: Hidvéghi Balázs, Gál Kinga, Deutsch Tamás és Győri Enikő is.

Deutsch Tamás: Vajon Rutte és Barley, vagy a magyar gyermekek védelme mellett áll ki a hazai baloldal?

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselőcsoportjának a vezetője a közösségi oldalán felhívta rá a figyelmet, hogy a héten tartja a nyári szünet előtti utolsó plenáris ülését az Európai Parlament, és a valódi problémákkal való foglalkozás helyett a testület ismét Magyarországot készül megtámadni, ezúttal az Országgyűlés által elfogadott gyermekvédelmi törvény ürügyén. A kormánypárti politikus minden eddiginél durvább támadásra számít. Bár az EP hivatalosan „vitát" emleget a szerdai napra tervezett meghallgatáson, Deutsch véleménye alapján a testület baloldali többségének a rögtönítélő ideológiai törvényszéke tart majd ülést.

Az európai és a magyar baloldal újra Magyarország élve boncolására készül – emelte ki a jobboldali politikus. Deutsch folyamatos hazugságokra, indulatos kirohanásokra és magyarokkal szembeni gyűlölködő megnyilatkozásokra számít, csupán azért, mert nem vagyunk hajlandóak mindenben követni a brüsszeli fősodort.

A politikus értékelése alapján a Brüsszel-Budapest közötti vitában mindig is az előbbi oldalára álló magyar baloldal azonban most egy újabb vörös vonalat készül átlépni. A hazai baloldalnak igazából két lehetősége van: vagy a magyar gyermekek védelmére kel, vagy ismét a Magyarországot támadó erők oldalára áll, Brüsszelt választva a saját honfitársaikkal szemben. Amennyiben Brüsszelt választják, akkor már sokadjára bebizonyítják, hogy a magyar baloldalra nem lehet számítani. A tisztánlátás érdekében a Fidesz a Facebook-oldalán, szerdán élőben közvetíti az EP-ülést, hogy mindenki láthassa: a magyar baloldali képviselők kiállnak-e Magyarország mellett, vagy inkább Mark Rutte holland miniszterelnök oldalán hazánk térdre kényszerítéséért, illetve Katarina Barley (az EP német szociáldemokrata alelnöke - szerk.) oldalán Magyarország kiéheztetéséért fognak-e fellépni.

Hidvéghi Balázs: Nem fogjuk megengedni, hogy Soros-szervezetek írják elő, hogy mit és mikor tanítsunk a gyermekeinknek a szexualitásról

A Fidesz közösségi oldalára felkerült videó alapján a párt egy másik EP-képviselője, Hidvéghi Balázs kiemelte: a Brüsszel által támadott új magyar törvény egyetlen célja a gyermekek védelme. A gyermekvédelmi törvény azt akarja, hogy a gyermekek nevelése a szülők elidegeníthetetlen joga maradhasson, és ne Soros-szervezetek írják elő, hogy mit és mikor tanítsanak a kiskorúaknak a szexualitásról. A szerdai meghallgatás része annak a hadjáratnak, amit már hosszú évek óta folytatnak az európai és a hazai EP-képviselők Magyarország ellen – hangsúlyozta.

Gál Kinga kormánypárti EP-képviselő hozzáfűzte, hogy az Európai Parlamentben egymást túlharsogva támadják Magyarországot egy olyan törvény elfogadásáért, ami a nemzetközi és az uniós jogon alapul. Az új szabályozás célja, hogy a szülők kezében hagyja a gyermekek nevelését. Nem fogjuk hagyni, hogy ideológiai alapú lobbiszervezetek befolyásolják a gyermekeink nevelését – fűzte hozzá.

Deutsch Tamás szerint a hazai baloldali EP-képviselők lelkesednek azért, hogy a brüsszeli testület Magyarországot támadja. A céljuk pedig az lehet, hogy még a 2022-es választások előtt vonják meg Magyarországtól a nekünk járó uniós forrásokat.

Győri Enikő, fideszes EP-képviselő leszögezte, hogy Magyarország egy szuverén állam, ezért a hazai jogrendet Brüsszelnek is tiszteletben kell tartania. A gyermekek nevelése pedig nem uniós, hanem tagállami hatáskör, következésképpen: Brüsszel nem szólhat bele abba, hogy miként nevelik a gyermekeiket a magyarok.A követelésünk tehát világos: el a kezekkel a gyermekeinktől! – zárta mondanivalóját Győri Enikő.