Befejezték a mentőcsapatok a kutatást a túlélők után a két hete összeomlott floridai toronyház romjai között helyi idő szerint szerdán.

Daniella Levine Cava, Miami-Dade megye vezetője közölte sajtótájékoztatóján, hogy a hatóságoknak nagyon nehéz döntést kellett hozniuk: befejezik a mentést, és áttérnek a holttestek felkutatására.  A mentők tizennégy napon át mindent tőlük telhetőt megtettek, hogy felkutassák a túlélőket, de erőfeszítéseik hiábavalók voltak. Most már semmi esélye annak, hogy túlélőket találjanak - tette hozzá.

A floridai Miami közelében lévő Surfside-ban június 24-én omlott össze egy 136 lakásos társasház egyik része, mintegy 55 lakás semmisült meg. Azóta egyetlen túlélőt sem találtak.  A toronyház lakóinak többségét álmában érte a katasztrófa.

Két hét után feladták a túlélők utáni kutatástForrás: AFP/Eva Marie Uzcategui

Eddig 54 holttestet találtak a romok alatt, és 86 embert eltűntként tartanak nyilván a hatóságok.  A mentést többször fel kellett függeszteni az omlás veszélye miatt, majd az épen maradt épületszárnyat vasárnap robbantással elbontották, tartva attól, hogy összeomlik a közelgő Elsa hurrikán széllökéseitől. Továbbra sem tudni, hogy mi okozta a házomlást.