Kilencvenre emelkedett a Miamiban történt házomlás halálos áldozatainak száma. A 11 emeletes épület egyik szárnya még júniusban omlott össze, a holttestek utáni keresés tehát hetek óta tart.

A 90 holttest közül eddig 71-et sikerült azonosítani, 31-et továbbra sem találnak. Miami-Dade megye polgármestere hangsúlyozta, hogy csak akkor tudnak egy eltűnt embert halottnak nyilvánítani, ha az azonosítás megtörtént. 

Munkások mennek a romok előtt a Champlain Towers South tizenegy emeletes lakóház épen maradt részének felrobbantása után a floridai Miami közelében fekvő Surfside-ban 2021. július 6-ánForrás: MTI/AP/Lynne Sladky

A keresési munkát az időjárás miatt pénteken szüneteltetni kellett, szombaton azonban folytatódott a munka. 

Szomba este az áldozatok családtagjai a mentőcsapatokkal együtt vonultak egy megemlékező séta keretében. A polgármester köszönetet mondott annak az izrael mentőcsapatnak is, mely a hétvégén távozott a helyszíni segítségnyújtás után. 

A kereső- és mentőcsapatok a június 24-i tragédia óta már többszáz tonna betont és törmeléket távolítottak el. Több mint két hét után a múlt héten egy család macskáját találták meg élve. A keresési munkák addig folytatódnak, amíg a még hiányzó 31 ember holttestét meg nem találják - írja a Fox News.