Szijjártó Péter: Meg kell akadályozni a nagy technológiai cégek beavatkozását az európai választásokba

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. június 7. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Sisecam Automotive Hungary Kft. beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. június 7-én. A kormány 12,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a fejlesztéshez, amelynek nyomán 330 új munkahely jön létre. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az Európai Uniónak biztosítania kell, hogy a nagy technológiai cégek ne tudjanak beavatkozni az elkövetkezendő időszak európai választásaiba - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az európai uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos tanácskozásán.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter magyar újságíróknak az ülés szünetében nyilatkozva hangsúlyozta: antidemokratikus és veszélyes, ha a nagy technológiai cégek dönthetnek arról, hogy mely politikus használhat szélesebb, mely politikus szűkebb csatornákat a választók eléréséhez.

Szijjártó Péter: Az Európai Uniónak biztosítania kell, hogy a nagy technológiai cégek ne tudjanak beavatkozni az elkövetkezendő időszak európai választásaiba Forrás: MTI/Kovács Tamás

- fogalmazott.

Tájékoztatása szerint a tanácskozáson arra kérte kollégáit, hogy a családok védelme mellett a szólásszabadság megvédését is tűzzék ki célul, és tegyék lehetővé, hogy az Európai Unió biztosítani tudja, hogy a nagy technológiai cégek ne tudjanak beavatkozni az elkövetkezendő időszak európai választásaiba.

A miniszter fontosnak nevezte a kiberbűnözés elterjedésének megelőzését a családok, a gyerekek, valamint "a védtelen, jóindulatú és tapasztalatlan felhasználók" védelme érdekében. A kiberbűnözés visszaszorításának minden megnyilvánulását vissza kell szorítani, különös figyelemmel a digitális térben elkövetett pedofil bűncselekményekre - mondta.

Meg kell védeni a családokat, nehogy a gyermekek a szülők akaratával szembenálló káros tartalmakkal szembesüljenek a világhálón - tette hozzá Szijjártó Péter.