Szelfizés közben ölt meg 11 embert egy villámcsapás Indiában

villám, időjárás, India, villámcsapás,   Thunderstorm In Kolkata india Kolkata Kolkata City Debajyoti Chakraborty June Atmosphere Ecoregion Nature outdoor Horizontal BAD W
Thunderstorm is captured over the Kolkata City on June 05,2021. (Photo by Debajyoti Chakraborty/NurPhoto) (Photo by Debajyoti Chakraborty / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Villámcsapás következtében legalább tizenegyen meghaltak és többen megsérültek vasárnap az észak-indiai Dzsaipurban. Az áldozatok egy népszerű kilátó tetején készítettek szelfiket az esőben.
Vágólapra másolva!

A toronyban és környékén 27 ember volt az incidens idején, néhányan állítólag leugrottak. Indiában átlagosan 2000 ember hal meg évente villámcsapás következtében. Az egyik rendőrségi vezető szerint a halottak többsége fiatal.

Az indiai monszun szezonja - mely heves esőzésekkel jár - júniustól szeptemberig tart. Az indiai meteorológiai szolgálat szerint az 1960-as évek óta megduplázódott az országban a villámcsapásban meghaltak száma - írja a BBC. De a villámcsapások száma is megnövekedett a '90-es évek óta.

Illusztráció Forrás: NurPhoto via AFP/Debajyoti Chakraborty/NurPhoto/Debajyoti Chakraborty

Az ABC News azt írja, hogy az elmúlt 24 órában 38 ember halt meg Indiában villámcsapás következtében, közülük Uttar Prades államban 18, akiknek többsége mezőgazdasági munkás volt.

Az államok pénzügyi segítséget nyújtanak az áldozatok és sérültek családtagjainak.