Kétévesen rabolták el a kínai fiút, apja 24 év után találta meg

Vágólapra másolva!
Apa és fia 24 év elteltével talált újra egymásra Kínában. A fiút gyerekkorában rabolták el a házuk elől Shandong tartományban, az apa 500 ezer kilométert tett meg motorbiciklijével, hogy megtalálja gyerekét.
Vágólapra másolva!

Guo Gangtang fiát kétéves korában, a saját házuk elől rabolták el embercsempészek.

A Kínai Közbiztonsági Minisztérium közlése szerint a rendőrség DNS-teszt segítségével tudta beazonosítani és megtalálni a fiút. Később a két elkövetőt is megtalálták, és letartóztatták őket.

Elrángatták a ház elől, majd eladták

A két gyanúsított - akik akkoriban egy párt alkottak - azért rabolták el a kisfiút, hogy pénzért eladják.

Amikor meglátták, hogy a gyerek egyedül játszik kint a ház előtt, a nő odament hozzá, megragadta, és a közeli buszmegállóba vitte, ahol a partnere már várta.

Ezután busszal mentek el a szomszédos Henan tartományba, és ott eladták a kisfiút.

A helyi médiajelentések szerint a fiú azóta is ott lakott, ugyanis abban a tartományban találtak rá - írja a BBC.

Apja nem adta fel a keresését

Édesapja 1997 óta több mint 20 tartományt járt meg motorjával, fiát keresve. Ezalatt balesetben eltört több csontja, többször kirabolták, és tíz motorja teljesen tönkre is ment. Fia fotójával több mint 500 ezer kilométert tett meg. Többször aludt híd alatt, és amikor elfogyott a pénze, kéregetett.

Keresés közben az eltűnt embereket képviselő szervezetek kiemelkedő alakja lett, és legalább hét szülőnek segített megtalálni az elrabolt gyereküket.

Kínában a csecsemő és a kisgyerekek elrablása évtizedek óta súlyos problémát jelent, évente több ezer gyereket rabolnak el.