Több mint 8 ezer, 13-17 év közötti fiatalt képez ki harcra Gázában, különböző „edzőtáborokban" az Iszlám Dzsihád terrorszervezet katonai szárnya, az Al-Quads Brigádok – közölte helyszíni riportjában a svéd állami rádió, az SR Ekot.

Az Al-Quads Brigádok (AQB) a Gázai-övezetben több helyütt is szervez táborokat palesztin fiataloknak, értesült a SR Ekot, amelynek riportere arról számolt be szerdán, hogy a meglátogatott tábor előtt hosszan sorakoznak a gyerekeket odaszállító buszok. A svéd rádió szerint a táborok szervezői hangsúlyozzák, hogy a palesztin fiúkat – akik között 9 éves résztvevőt is találtak – nem terrorcselekmények elkövetésére, hanem védelmi feladatok ellátására képeznek ki. Mi másra...

Ennek ellenére az első nyilatkozó fiú szavaiban azonnal visszacsengenek az iszlamista terroristák szlogenjei:

Készek vagyunk meghalni a hazánkért és azokért, akik már előttünk életüket vesztették a harcban – fogalmazott egy 17 éves fiatalember, aki valamiért külön hangsúlyozta, hogy „szabad akaratából" jelent meg az interjún, vezetői kényszerítés nélkül, és azt is azonnal leszögezte, hogykész mártírrá válni.

A tábor egyik szervezője arról számolt be az SR Ekot gázai tudósítójának, Jan Andersonnak, hogy náluk 500 fiú jelent meg az adott kiképzési időszakban, de a nyár folyamán több hasonló tábort szerveznek, összesen több mint 8 ezer fiatal részvételével.

Bár a fiúk csak egyes feladatok elvégzése idején kapnak éles fegyvert a kezükbe, fából készült, AK-47-es gépkarabélyt formázó játékpuskákkal megtanulják a célra tartást álló, térdelő és fekvő helyzetből, fizikai és szellemi képzésben is részesülnek, amelynek része Gáza ostromának, vagy, ahogy ők fogalmaznak az „izraeli megszállásnak" a megértése is.

Forrás:

Mindezek a foglalkozások ijesztően élethű, rakétakilövésre és csapatszállításra alkalmas harcjármű-másolatok, és a katonai táborokban mindennapos homokzsák halmok között zajlanak, miközben „hazafias" (értsd: iszlamista) zene harsog a táborszerte kihelyezett hangszórókból. Sőt: a résztvevők egy része az AQB logójával díszített csuklyát visel a foglalkozásokon.

Egy AQB logójával díszített csuklyát viselő gyermek Gázában. A kép illusztrációForrás: Anadolu Agency via AFP/2015 Anadolu Agency/Abed Rahim Kahatib

Mindössze erősebb jellemet, személyiséget és állóképességet szeretnénk adni az itt végrehajtott gyakorlatokkal – mondta (védekezett) a megkérdezett kiképző.