Elhanyagolás miatt emeltek vádat az ellen az apa ellen, akinek felügyelete alatt a gyereke többször is súlyos sérüléseket szenvedett a férfi gondatlansága miatt, majd legutóbbi látogatása után 13 nap múlva meg is halt. A halál okát és körülményeit még vizsgálják a rendőrök, egyelőre nem biztosak abban, hogy a sérülések okozták.

A 29 éves Christopher Gregor ellen kiskorú veszélyeztetése és elhanyagolása miatt emeltek vádat, miután fia, Corey néhány hétig nála volt, majd áprilisban meghalt. Gregort gyilkossággal egyelőre nem vádolják, mert még nem tudják biztosan, hogyan halt meg.

Az ügyet nyomozó rendőr elmondta, hogy március 20-án Gregor és Corey egy Gregor tulajdonában lévő apartmankomplexum klubházának edzőtermében voltak. A biztonsági kamera felvétele azt mutatta, hogy a férfi egyre magasabbra növelte a sebességet a futópadon, amelyen fia kocogott, míg végül a gyerek le nem esett róla. Ám az apa ezután felszólította, hogy szálljon vissza, és kezdje elölről, majd tovább növelte a sebességet. A fiú ezután többször is elesett, mire apja fejénél fogva megragadta, majd újra és újra visszakényszerítette a futópadra.

 

Forrás: Christopher Gregor/Police Handout

Corey anyja, Breanna Micciolo a helyi hírekben elmondta, 

több figyelmeztető jele is volt annak, hogy apja bántalmazza a gyereket.  Hozzátette, felvette a kapcsolatot a helyi gyerekvédelmi szervezettel, de nem tűntek túl segítőkésznek. 

Az első alkalommal, miután láthatáson volt az apjánál, sebes volt a szája. Ekkor a rendőrökhöz fordultam, és értesítettem a gyerekvédelmi szervezetet. Cris azonban elhitette velük, hogy a sérülés baleset eredménye, véletlenül arcon rúgta magát foci közben. Ezért le is zárták a további vizsgálatokat" 

- mondta el Breanna.

Ám 2019 októberén Corey egy alkalommal úgy jött haza apjától, hogy égési sérülések borították a testét.

Corey ekkor bevallotta, hogy apja kövérnek nevezte őt, és rávette, hogy használja az edzőtermi futópadot. Az égési sérüléseket pedig úgy szerezhette, hogy többször ráesett a futópad felhevült gumiszőnyegére, amely így folyamatosan súrlódott a testével."

Ám Micciolo szerint nem ez ölte meg a fiát. Azt mondta, 13 nappal a tragikus eset előtt történhetett valami, amiről még ő sem tud, és most a rendőrök próbálják kideríteni, mi vezetett végül a fia halálához. 

Mark Galluci, Gregor ügyvédje elmondta, a férfi egyelőre tagadja az ellene felhozott vádakat.

Corey anyja elmondta, a boncolás alapján

a fia által szenvedett zúzódásos sérülések a szívét is érintették. Hozzátette, halála előtt teljesen egészséges volt a fia, és sosem szenvedett szívbetegségben.

Amikor még Corey élt, az orvosok a testén lévő zúzódások miatt kérték az apát és az anyát, hogy beszéljenek egy gyerekbántalmazási szakértővel. Ám Micciolo azt mondta, Gregor végül erre az alkalomra sosem ment el.

Ehelyett a Southern Ocean nevű egészségügyi központba vitte, ahol aznap este meg is halt. Ám az anyát nem értesítette, hogy melyik kórházba vitte a gyereket, így vele már csak a rendőrök közölték a hírt, hogy a fia halott.  

Amikor megtudtam, hogy Corey meghalt, sokkot kaptam"

- mondta Micciolo.

A rendőrök még vizsgálják a halál okát és körülményeit, egyelőre senkit nem gyanúsítanak gyilkossággal - írja a CrimeOnline.