Bukarest belvárosában hajtott végre kényszerleszállást egy amerikai helikopter - videó

Vágólapra másolva!
Egy amerikai katonai helikopter kényszerleszállást hajtott végre csütörtökön Bukarest belvárosában, az egyik legnagyobb körforgalomban, az eset nem követelt áldozatokat.
Vágólapra másolva!

A kényszerleszállást végző Black Hawk típusú helikopter kötelékben repült a román főváros felett,

ahol már napok óta gyakorlatoznak a román légierő július 20-ai ünnepére készülő légi járművek.

A történtekről készült videofelvételeken látszik, hogy a hattagú kötelék egyik helikoptere a főváros legforgalmasabb útkereszteződése, a kormánypalota (Victoriei tér) térségében hirtelen veszíteni kezdett magasságából,

de még mielőtt lezuhant volna, a pilótának sikerült stabilizálnia a gépet.

Az épületek között több mint egy kilométernyit repült az Aviatorilor (Pilóták) sugárút felett a Charles de Gaulle térig, ahol a százméteres átmérőjű körforgalomban talált annyi helyet, hogy biztonságban földre tegye a gépet.

Az autók felett tíz-húsz méteres magasságban elhúzó helikopter csak ijedséget okozott, a kényszerleszállás során a forgalom egyetlen résztvevőjét sem ütötte meg.

Egy furgon és egy személyautó összetört, amikor az alacsonyan repülő légi jármű kidöntött két villanyoszlopot, de az első beszámolók szerint személyi sérülés nem történt.

Az Egyesült Államok nagykövetségének közleménye szerint a helikopterben ülő katonák sem sérültek meg. A külképviselet jelezte: mindenben együttműködik a román hatóságokkal a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.

Az ügyben a román katonai ügyészség indított eljárást.

A román főváros elitnegyedének számító térségben megbénult a közlekedés, a Repülés és a Román Légierő Ünnepére meghirdetett légiparádét lefújták.