A pókfajok populációjának növekedését eredményezi a nagy meleg Nagy-Britanniában. Számos faj létezik a szigetországban, de a fekete özvegyhez hasonló hamis özvegyet tartják a legmérgezőbbnek. 

Dr. Christopher Terrell-Nield rovartudós nyilatkozott a The Sunnak, ahol elmondta, hogy a tenyészidő inkább a nyári hónapokban lesz, amikor melegebb van.

A pókok nem állnak agresszív faj hírében, viszont mérgezőek, és támadnak, ha veszélyben érzik magukat. Carl Jones, aki saját bevallása szerint arachnofóbiában szenved,  először januárban vett észre egy furcsa sebet a karján, miután felébredt.

A kórházban ellátták, de az orvosok is értetlenül álltak a dolog felett. Majd sebe egyre rosszabb lett, elfertőződött, majd egyre nagyobb lett, miután elfogyott körülötte a hús. A férfi egyre betegebb lett, izzadt, lázas volt, kivizsgálásokra járt, és sebe 5 hónap alatt sem gyógyult meg. 

Az orvosok három különböző antibiotikummal próbálták gyógyítani, de egyik sem hatott - írja a Mirror. Végül a fiatal férfi biopszián esett át, melynek során sikerült eltávolítani a seb fertőzött részét. 

Majd néhány héttel később Carl a fürdőszobájában egy hamis özvegyre bukkant. Utánaolvasott, és akkor állt össze neki a kép, hogy egy ilyen pók csíphette meg őt is.