Hárombocsos anyamedve ment be egy tusnádfürdői ház konyhájába, ahol egy idős nő kénytelen volt egy szobába menekülni és eltorlaszolni az ajtót. Az eset péntekre virradóra történt. 

Az asszonyt álmából keltették fel a konyhából érkező zajok. Hívta a hatóságokat, a csendőrök azt tanácsolták neki telefonon, hogy barikádozza el magát a szobában, zárja be az ajtót, és húzzon az ajtó elé egy nehéz bútordarabot. Az anyamedve élelmet keresett, és talált is az asszony konyhájában egy mézesbödönt. A csendőrök helyszínre érkezésekor az anyamedve és két bocs már elhagyta a konyhát, a harmadik bocs viszont bennmaradt.  A csendőröknek sikerült végül eltávolítaniuk a kölyköt, addig az anyja és a két másik bocs a ház előtt várakozott, megnehezítve ezzel a hatóságok feladatát, félő volt ugyanis, hogy a bennrekedt bocsért aggódó anyamedve agresszívvé válik - írja a Maszol.

IllusztrációForrás: MTI/Veres Nándor

Az utóbbi időkben egyre több olyan esethez riasztják a csendőröket, amikor a medve emberlakta épületbe hatol be - hálószobába, konyhába, pincébe - úgy, hogy a lakásban ember tartózkodik. 

Az elmúlt napokban egy bocsos anyamedve hatolt be egy másik család házába, és a családnak a fürdőszobában kellett elbarikádoznia magát, amíg az állatok el nem hagyták a lakást.

Butyka Zsolt, Tusnádfürdő polgármestere szerint egyre több a medvék által okozott kár, csütörtök este pl. az állomás környékén egy medve ellopta egy padon ülő nő táskáját - írja a hírportál.