Erőszakba csaptak át Cipruson a koronavírus-járvány visszaszorítására bevezetett intézkedések elleni tiltakozások, vasárnap este tüntetők támadták meg a Sigma TV televízió székházát, több autót felgyújtottak, az épületben is károkat okozva - közölte a helyi rendőrség.

A hatóságok tájékoztatása szerint a tiltakozó akció az oltási igazolványok bevezetése és állítólagos kényszeroltások ellen irányult. A megmozduláson mintegy 2500-an vettek részt.

A Sigma TV arról számolt be, hogy munkatársait a rendőrség védte az épületben a felbőszült tüntetőktől. A Sigma TV ismételten bírálta a védőoltást ellenzőket, ezért korábban több alkalommal is támadás célpontjává vált a korlátozások elleni tüntetések során.

A ciprusi kormány a hét elején egy különleges oltási igazolványt vezetett be, amelynek felmutatásával be lehet lépni az éttermekbe, bevásárlóközpontokba, illetve egyéb üzletekbe. Az oltási kampányt egyben kiterjesztették a 16 és a 17 évesek korcsoportjára.

A fertőzöttek száma az utóbbi időben ismét megugrott a földközi-tengeri szigeten. A járvány kitörése óta Cipruson 90 338 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 384-en haltak meg a vírus okozta szövődményekben.