A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára közlése szerint, kisgyerekeket lőttek le Svédországban, miközben - mások mellett - a svéd miniszterelnök Magyarországot támadja a gyermekeket védő törvény miatt.

Menczer Tamás hétfőn a Facebook-oldalán azt írta: Míg sokan, például a svéd miniszterelnök is politikai támadást indított Magyarország ellen a gyermekeket védő törvény miatt, addig Stockholm mellett, a szabadban játszó kisgyermekeket lőttek le."
Az óvodás és a kisiskolás gyermeket lőtt sebbel szállították kórházba, feltehetően a bandaháború - újabb, ártatlan - áldozatai - tette hozzá.

Közölte, egyetért Stefan Löfven svéd kormányfővel. A gyerekek testi és lelki fejlődését meg kell védeni. Svédországban is. És Svédországban az életveszélyes golyótól is meg kell védeni a gyermekeket. Nagyon reméli - tette hozzá -, hogy sikerülni fog.

Az államtitkár teljes testi és lelki felépülést kívánt a gyermekeknek, a szülőknek pedig legmélyebb együttérzését fejezte ki.