A franciaországi Saint-Étienne város mozijába egy 20 fős, fiatalokból álló banda rontott be a vészkijáraton. A Halálos iramban 9 című akciófilm premier előtti vetítését akarták megnézni ingyen. Kidobni nem tudták őket, sőt, egy idő után már csak azt kérték tőlük, hogy legalább csendben nézzék a filmet. Erre sem voltak hajlandók, több nézőt összevertek, köztük egy terhes nőt is, a mozi gépészét pedig félig agyonverték. A bűnözők elmenekültek.

A Lyontól délnyugatra található Saint-Étienne városban több francia család számára rémálommá változott a békésnek induló este a moziban. A vetítés kezdetén, a nézőtéren jeggyel tartózkodó két fiatal a mozi vészkijáratát belülről kinyitva beengedett a terembe egy 18 fős, jegy nélkül az ajtó másik oldalán várakozó csoportot –  a Les Valeurs Actuelles című hetilap.

A húszfős banda filmnézés közben hangosan randalírozni kezdett, amelyet a nézők szóvá tettek.Ezután a biztonsági őr megpróbálta a jegy nélküli csoportot kitessékelni, sikertelenül: a fiatalok megtagadták a távozást. A biztonsági őr inkább távozott, azonban a randalírozás és a vita folytatódott. A banda a nézőkre támadt. A földön fekvő embereket ütlegelték, rugdosták, és halállal fenyegették, egy terhes nőt is megtámadtak, a nő sokkot kapott, kórházba kellett szállítani. Egy másik francia férfit fojtogatni kezdtek, az ő életét a segítségére siető nézők mentették meg.

A mozigépész próbált segíteni a nézőket, őt nagyon megverték, szilánkosra tört az arccsontja, másfél hónapig biztosan nem tud dolgozni.A támadók a rendőrség érkezése előtt elmenekültek, a nyomozók a mozi biztonsági kameráinak a felvételét elemzik, hogy megpróbálják azonosítani a bűnözőket.