Amerika egyik legismertebb fürdőruha szaklapja, a Sports Illustrated Swimsuit, fennállása óta először transznemű női modellt választott címlapja illusztrálására. A biológiai férfinak született transznemű nő, Leyna Bloom 2021 tavaszán debütált a magazin belső oldalain, és azóta is rendszeres, sőt központi figurája az amerikai bikini-szaklapnak, amely az Instagram-oldalán szinte csak Bloomot szerepelteti.

A biológiai férfiből nővé változott bikinimodell szerepeltetése a nyomtatott magazin címlapján azonban még a transz-barát magazin – és divatszakma – számára is mérföldkő.

Leyna Bloom, akinek 400 ezer követője van az Instagramon, úgy kommentálta saját címlapfotóját a közösségi médiában, hogy Ez a történelmi pillanat sokak számára gyógyírt jelent majd az elszenvedett fájdalmak miatt. Megérdemeljük ezt a megnyugvást, amelyre évmilliókat kellett várnunk, hogy megmutathassuk, igazi túlélők vagyunk és csodálatos emberek.

A történelmi címlappal kapcsolatban a Page Six hírportálnak is nyilatkozó Bloom elmondta, hogy „Mindez még csak a kezdet, s egészen biztosan nem az utolsó történelmi tett, amelyet véghez fog vinni. A világ változik és az embereknek észre kell venniük, hogy a történelmi változás pillanatában állnak."