Hatalmas elismerést kapott Mark Conklin New York-i rendőr, amiért egy július 19-én bekövetkezett lakástűzből öt embert is megmentett. A mentésről ráadásul felvétel is készült, mivel a mentésben résztvevő rendőr testkamerát viselt - írja Fox News.

Hétfőn tűz ütött ki egy New York-i házban, amikor a bentrekedt család segítségére egy rendőr sietett, aki önfeládozó módon három embert hozott ki a lángok közül, kettőt pedig arra kért, hogy ugorjanak ki az ablakon, őket a levegőben elkapta.

Mark Conklin tisztet egy házi tűzhöz riasztották Jamestownban, Buffalótól mintegy 70 mérföldnyire délnyugatra. Conklin azonnal a helyszínre sietett. A tiszt meglátva a hatalmas lángokat azonnal értesítette a tűzoltókat, majd berohant az égő épületbe. Miután kihozott három sérültet, ezt követően egy anyát és lányát felszólította, hogy ugorjanak ki az ablakon, mivel a lángok annyira elterjedtek, hogy képtelenség lett volna már visszamenni értük. 

Ugrás, ugrás! Elkaptalak!

- kiáltotta a hős tiszt, a testkamera felvétele szerint.

Az évek során számtalan esetet láttam már a hősiességre, de miután megnéztem az eseményről készült videót, nyugodtan kijelenthetem, hogy amit Conklin tett, az messze túlmutatnak a bátorságon, hősiességen, példamutatáson. A rendőri hivatás egyik legkiemelkedőbb példája volt, amit láttam.

- nyilatkozta az esetet látva Tim Jackson parancsnok.