Összeomlott egy alagút Kínában, hárman meghaltak

Kína, alagútomlás
This photo taken on July 15, 2021 shows rescuers working to clear a flooded tunnel after 14 construction workers were trapped in an underground section of a new highway construction site after it collapsed in Zhuhai in China's southern Guangdong province on July 16, 2021. (Photo by STR / AFP) / China OUT
Vágólapra másolva!
Három holttestet találtak Kínában, miután csütörtökön összeomlott egy alagút, melyben munkások dolgoztak. 11 embert még mindig keresnek a hatóságok az elárasztott alagútban. - írja az abcnews.com.
Vágólapra másolva!

Legalább három ember meghalt, és 11 ember eltűnt egy kínai alagútomlásban. Az alagútban a mentést nehezíti, hogy azt elárasztotta a víz. Jelenleg a mentőalakulatok azon dolgoztak, hogy kiszivattyúzzák a vizet a Shijingshan-alagútból, amely egy víztározó alatt fekszik, és egy gyorsforgalmi út része Zhuhai városában.

A mentési munkálatokat, amelyekben búvárok és robotok is részt vesznek, az alagútban használt gépekből származó szén-monoxid szivárgása nehezíti.

Az összeomlás okát még vizsgálják.

Katonák dolgoznak Kínában a beomlott alagútnál Forrás: AFP/Str

A jelentések szerint a tragédia pillanatában fülsüketetítő zaj hallatszott, majd az alagút egyik oldala elkezdett összeomlani. Ekkor az alagutat kiürítették, mivel az alagutat nagyon gyorsan elárasztotta a víz.

A hatóságok nagy erőkkel küzdenek, hogy kiszabadítsák, a reményeik szerint még életben lévő, csapdába esett munkásokat.

11 embert még keresnek az elárasztott alagútban Forrás: AFP/Str

Korábban márciusban két munkás is meghalt az alagút egy másik részén, az építkezésen gyakoriak voltak a biztonsági problémák.