Egy magát drag queennek állító nőnek öltözött férfi az amerikai Demokrata Párthoz közelálló VICE News felületen hazugságokkal támadta Magyarországot, azt a hamis látszatot keltve ez által, mintha az LMBTQ-emberek – külön kiemelve a hozzá hasonló „előadóművészeket" – nem lennének biztonságban. Magyarország volt „drag királynője" szerint az LMBTQ-közösség tagjai félnek egyedül utcára menni, ezért gyalogosan is csak csoportosan közlekednek, vagy taxit hívnak. Továbbá azt hazudta, hogy ő és a drag munkatársai nem használhatják a tömegközlekedési eszközöket, mert annyira félnek a támadásoktól. Konkrét támadásokat ugyanakkor egyetlenegyet sem említett meg. A hazugságokkal teletűzdelt, alákérdezős stílusú interjút a VICE pedig arra használta fel, hogy támadhassa a magyar gyermekvédelmi törvényt, és az ennek kapcsán bejelentett kormányzati népszavazási kezdeményezést.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, a fővárosi Liszt Ferenc téri Reggaeton Bar&Bistro nevű LMBTQ-szórakozóhely – még június 26-án – egy olyan fényképet osztott meg a Facebook-oldalán, amelyen egy nőnek öltözött, túlsminkelt férfi (drag queen) ölelget egy kislányt.

Forrás: REGGAETON BAR&BISTRO/FACEBOOK

A szórakozóhely Facebook-oldalán a hozzászólók vegyesen reagáltak a kislányt ölelgető drag queenre.

AZ EGYIK FÉRFI NEVŰ ÉS KINÉZETŰ HOZZÁSZÓLÓ ELISMERTE, HOGY Ő LÁTHATÓ A FOTÓN, NŐNEK ÖLTÖZVE. Ezt követően magyarázkodni kezdett. Azt állította, hogy a kislány – aki angliai – szeretett volna vele fotózkodni, ő pedig ezt megengedte neki. Hozzáfűzte, hogy A KISLÁNY JÖVŐ HÓNAPBAN LESZ ÖTÉVES, DE ANGLIÁBAN MÁR TALÁLKOZOTT „DRAG ELŐADÓVAL", ÍGY NEM Ő VOLT NEKI AZ ELSŐ...

Forrás: REGGAETON BAR&BISTRO/FACEBOOK

Az Origónak a témával kapcsolatos cikke június 28-án történő megjelenése után néhány perccel az LMBTQ-szórakozóhely eltávolította a botrányos fotót a közösségi oldaláról.

A történtekről július 19-én hosszasan nyilatkozott az amerikai VICE World Newsnak a magát drag queennek mondó nőnek öltözött férfi.

Már a cikk címe is sokatmondó, ami arra enged következtetni, hogy szó sem lesz kiegyensúlyozott és pártatlan tájékoztatásról: „A drag queenek navigálnak Európa egyik legveszélyesebb kultúrharcában".

A VICE médiakonglomerátumról azt kell tudni, hogy a Demokrata Párt progresszívnek mondott radikális baloldali szárnyához áll közel, és vezető szerepel vállal a radikális baloldali ideológia terjesztésében, különös tekintettel az LMBTQ- és a BLM-mozgalmakra. A VICE a demokraták éppen aktuális irányvonalát jelenleg kilenc szélesebb körben használt nyelven terjeszti világszerte. Sokak szerint éppen a többnyelvűsége miatt használja az orgánumot a Demokrata Párt arra, hogy terjessze a radikális baloldali, „progresszív" ideológiáját mindenhol. Az orgánum gyakran kel az LMBTQ-lobbi védelmére, legutóbb ezt a magyar gyermekvédelmi törvény elfogadása kapcsán tette, vélhetően washingtoni nyomásgyakorlási szándékkal.

A VICE most éppen a kormány által gyermekvédelmi témákban kezdeményezett népszavazás ellen kampányol.

Az amerikai orgánumnak nyilatkozó magyar drag queentől megtudhattuk, hogy a művésznevét szereti használni, így van jelen a közösségi médiában is. A művészneve: Valerie Divine.

Valerie Divine az interjúját úgy kezdte, hogy elmondta a saját szemszögéből a történetet a kislánnyal történő fotózkodásáról.

„Éppen mentem be a munkahelyemre, a Reggaetonba, amikor megállított egy 5 éves kislány, hogy tetszik neki az öltözetem és közös fényképet akar velem készíteni" – közölte. Hozzáfűzte: „a kislány a külföldi szüleivel egy közeli étteremben ült, onnan futott oda hozzá a fénykép miatt". Valerie Divine szerint a szülők nagyon örültek, hogy a kislányuk vele fotózkodott, majd ezt követően mindhárman megnézték őt, amint táncol a Reggaetonban. Véleménye szerint a gyerek nem először látott drag queent.

Később valaki a Reggaeton alkalmazottai közül feltette a fényképet az LMBTQ-szórakozóhely Facebook-oldalára. Szerinte ez után kezdődtek a problémák, mivel a fotót észrevették általa kormánypártinak mondott újságírók, akik „keresztes hadjáratba kezdtek" a személye ellen.

Valerie Divine véleménye szerint az ellene indított „médiahadjárat" azzal hozható összefüggésbe, hogy azt megelőzően két héttel a magyar Országgyűlés elfogadta a gyermekvédelmi törvényt, amelyet ő „anti-LMBTQ-törvénynek" bélyegzett. Álláspontja értelmében mindig egyedül érezte magát Magyarországon, de a gyermekvédelmi törvény miatt most az ország elhagyásán gondolkodik.

Majd arról beszélt, hogy 29 éves, Ózdon született, és öt éve dolgozik a budapesti Reggaeton Bar&Bistróban mint táncos.

Eredetileg színész szeretett volna lenni, tehát nem „drag előadóművész". A gender identitását tekintve homoszexuálisnak tartja magát, és a magánéletében a hivatalos férfinevét használja, míg a munkája során a Valerie Divine-t.

Majd azzal büszkélkedett, hogy tavaly ő nyerte meg a Drag Queen Hungary 2020 nevű versenyt, így júliusig Valerie Divine Magyarország „drag királynője", bármit is jelentsen ez.

Saját magával is ellentmondásba keveredve arról kezdett beszélni, hogy az LMBTQ-emberek már 10 éve a kormány célkeresztjében állnak, de ennek ellenére Magyarországon virágzik a „drag előadó-művészet", és évről évre egyre többen lépnek fel, akik bemutatják a tehetségüket, illetve olyan „nagy nevekkel" szállnak versenybe, mint Joe Black, Bimini Bon-Boulash vagy Bianca Del Rio.

Ezt követően kijelentette, hogy a Fidesz ellenséges magatartást tanúsít az LMBTQ-közösséggel szemben, a transzgender személyek jogait pedig korlátozzák. Szerinte a kormány azt kommunikálja, hogy a homoszexualitás veszélyt jelent a hagyományos magyar értékekre. Ez azonban egy közönséges fake news, kormányzati szereplő szájából ilyen kijelentés soha nem hangzott el. Egyébként konkrét példát ilyen kijelentésre egyetlenegyet sem hozott, ezt általános jelenségként írta le a VICE munkatársának. A konkrét példa hiányából még inkább kitűnik a lejárató jellege.

Majd azt hazudta Valerie Divine, hogy „már nemcsak a vidéki településeken, hanem Budapesten is félnek az LMBTQ-közösség tagjai egyedül utcára menni, ezért óvatosságból gyalogosan, csoportosan közlekednek, ha egyedül kell valamit elintézzenek, akkor pedig taxit hívnak".

Továbbá azt állította, hogy
„ő és drag munkatársai nem használhatják a tömegközlekedési eszközöket, mert annyira félnek a támadásoktól", erre azonban megint nem hozott fel egyetlenegy konkrét példát sem.

Arról persze nem beszélt a volt „drag királynő" az amerikai újságírónak, hogy nem Budapesten, hanem nyugat-európai nagyvárosokban támadnak harmadikvilág-beli migránsok az LMBTQ-közösség tagjaira, legutóbb ilyen esetekre Párizsban és Barcelonában került sor.

Valerie Divine végezetül a progresszív körökben szinte kötelező orosz szálat vette fel. Azt mondta: „attól fél, hogy Magyarországon olyan rossz lesz a homoszexuálisok helyzete, mint Oroszországban, és a végén még el kell rejtse a nyilvánosság elől az életstílusát".

A VICE újságírója teátrálisan zárta a propagandacikkét: „Valerie Divine szemei könnybe lábadtak, majd egy elegáns mozdulattal letörölte a könnyeit, aztán elnémult, már nem volt olyan állapotban, hogy beszélni tudjon".