Meghalt mind a 14 alagútban rekedt munkás Kínában

Kína, alagútomlás
This photo taken on July 15, 2021 shows paramilitary police officers working on a flooded tunnel after 14 workers were trapped in Zhuhai, in China's southern Guangdong province. (Photo by STR / AFP) / China OUT
Vágólapra másolva!
Mind a 14 munkás holttestét megtalálták, akik csapdába estek egy alagút építése közben bekövetkezett balesetkor - közölték csütörtökön a dél-kínai hatóságok. Ahogy az Origo is beszámolt róla, pár napja még volt remény, hogy életben találnak 11 munkást.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, július 15-én három ember meghalt Kínában, mert összeomlott egy alagút, melyben munkások dolgoztak. Az alagút felett egy víztározó fekszik, így amikor az beszakadt, víz ömlött az építési területre.

Akkor három holttestet találtak a hatóságok, 11 embert azonban még kerestek.

Holtan találták meg az eltűnt 11 munkást

A zuhai városi önkormányzat közösségi oldalán közzétett egy rövid közlemény, amelyben azt írják, hogy mind a 14 munkás holtteste előkerült. A közlemény nem adott további tájékoztatást a július 15-i katasztrófa okairól vagy a halálos áldozatokról.

Bár a baleset oka egyelőre tisztázatlan, annyi ismert, hogy a tradégia idején anyagdarabok kezdtek leesni az alagút egyik oldaláról, miközben a munkások bent dolgoztak. Ezt követően víz áramlott be nagy erővel, ami elárasztotta az említett szakaszt.

A 14 áldozat nem tudott időben kimenekülni.

Hiába az erőfeszítéseknek, nem találták meg a 14 alagútban rekedt kínai munkást időben Forrás: AFP/Str

A mentési munkálatokban búvárok, távirányítású mini-tengeralattjárók is vettek részt,

miközben a felszínen dolgozók igyekeztek kiszivattyúzni a vizet az alagútból.

A munkások megmentésére ugyan nagy erőket mozgosítottak, de az erőfeszítések ellenére, nem sikerült időben eljutni a csapdába esett munkásokhoz.