Joe Biden amerikai elnök beiktatása után, idén januárban lépett érvénybe az a transzneműeket pártoló törvény, amely lehetővé teszi, hogy az amerikai elítéltek ne biológiai nemük szerint, hanem a saját maguk által deklarált nemük szerint legyenek elzárva az amerikai büntetés-végrehajtási intézményekben - írta a The Blaze.

A törvény hatályba lépése óta Kaliforniában 300 áthelyezési kérelmet adtak be, amelyek közül mindössze hat fogvatartott kérelmezte a női börtönből a férfiak börtönébe való áthelyezését. 

A biológiai férfiak (transznemű nők) áthelyezési kérelmét maradéktalanul végrehajtják a Joe Biden beiktatása után életbelépett törvény miatt , így azok tömegesen erőszakolhatják meg a nőket a kaliforniai börtönökben.Forrás: Riverside County Sheriff’s Department

A maradék 294 esetben kizárólag biológiai férfiak kérték – állítólagos női nemi identitásukra hivatkozva – az áthelyezésüket női börtönökbe.

Azonban már az áthelyezési hullám kezdetén is a „poklok poklát" járják meg a női elítéltek - fogalmaz egyikük. A női részlegekben elhelyezett „transznemű nők" ugyanis korántsem nőként viselkednek új szálláshelyükön, hanem szexuális ragadozóként:

a női fogvatartottakat erőszakolják meg és ejtik teherbe.

A hatályos törvény miatt azonban a kaliforniai büntetés-végrehajtási intézmények vezetői nem tagadhatják meg az áthelyezést, valamint súlyos problémák esetén sem emelhetik ki a transznemű nőket a női fogdákból. A kialakult és várhatóan tovább súlyosbodó helyzetet az állam megdöbbentő módon próbálja kezelni: nagy mennyiségben óvszereket oszt.

A börtönökben a transznemű nők által elkövetett brutális szexuális támadások áldozatainak védelmében felszólaló WoLF nőjogi szervezet elmondta, hogy a női börtönökben dolgozó fegyőrök figyelmeztették őket arra, hogy a transznemű nők között 190 centi magas, 110 kilós, pénisszel rendelkező monstrumok erőszakolják meg brutálisan rabtársaikat, és a helyzet kezelhetetlenné válik majd, amint az eddigi 294 áthelyezési kérelmet maradéktalanul végrehajtják. Az áthelyezésükre váró rabok között HIV-fertőzöttek is vannak. Hol szerepel ebben a történetben a női elítélteknek a testi épségükhöz és a személyes biztonságukhoz fűződő joga?

- teszi fel a kérdést a női jogvédő szervezet vezetője.

A közép-kaliforniai női börtön (CCWF) egyik elítéltje, Amber Jackson úgy nyilatkozott a Santa Monica Observer hasábjain, hogy: „Mit bánom én, ha valaki nőnek mondja magát. De ha ugyanennek a személynek pénisze van, ami továbbra is éppen úgy funkcionál, ahogy annak eredetileg funkcionálnia kellett, akkor ez igen nagy probléma lesz egy női börtön zuhanyzójában", foglalta össze a helyzetet Jackson, majd hozzáfűzte: Amerikában a női elítéltek a férfiak zsákmányává válnak.