Indiában 138-ra emelkedett az özönvízszerű esőzések okozta áradások és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma szombaton. A mentőcsapatok nagy erőkkel kutatnak a túlélők után.

Mahárástra államban négy évtizede nem tapasztaltak olyan heves esőzést, mint ebben a hónapban. Az ítéletidő okozta pusztítások több százezer embert érintenek, félő, hogy a megáradt folyók újabb károkat okoznak.

A lakosságot mentik a Mahárástra államban fekvő Mirdzsoliban 2021. július 23-án.Forrás: MTI/EPA/Országos Katasztrófavédelmi Erő/-

A Mumbaitól 180 kilométerre fekvő Talije település lakóházainak nagy részét romba döntötte egy földcsuszamlás, ott 42-re emelkedett a halottak száma. Mintegy 40 embert eltűntként tartanak nyilván, nekik már több mint 36 órája nyomuk veszett a sártengerben.

India nyugati partvidékének egyes részein 594 milliméternyi csapadék hullott 24 óra alatt, emiatt nagyjából kilencvenezer embert kellett kitelepíteni a veszélyeztetett területekről.

Több mint 24 órája több ezer teherautó vesztegel egy Mumbai és Bengaluru közötti autópályán, amelynek egyes szakaszai víz alá kerültek.A heves esőzés árvizeket okozott Haidarábádban is, a szomszédos Telangána állam székhelyén.