Londonban késsel támadta rá Hatun Tash keresztény menekültre, iszlámkritikus aktivistára, aki egy demonstráció során Charlie Hebdo feliratú pólót viselt – írja a Magyar Nemzet a V4NA hírügynökségre hivatkozva.

A keresztény menekültet és iszlámkritikus aktivistát, Hatun Tash-t vasárnap délután érte támadás az Egyesült Királyságban a fővárosi Speaker Corner parkban. Az aktivista korábban Törökországból kellett, hogy elmeneküljön, miután áttért a keresztény hitre, és félt az üldöztetéstől.

Tash-t egy fekete csuklyás köpenyt viselő férfi megütötte, és egy késsel megszúrta. A támadó ezek után eldobta a kését és elfutott.

A parkban üldözőbe vették őket a rendőrök, de nem derült ki, hogy elfogták-e. A Post Millennial úgy tudja, hogy eddig még nem sikerült elfogni a tettest, a helyi rendőrség (Westminster Police) pedig az emberek segítségét kéri a gyanúsított kézre kerítése érdekében.

Egyelőre az áldozat állapotáról sem szivárogtak ki pontos információk.

Forrás: V4NA-MAGYAR NEMZET

Hatun Tash a Defend Christ Critique Islam (DCCI) szervezet aktivistájaként hirdeti a keresztény hitet, és kritizálja az iszlámot, ezért Hatunt az elmúlt időszakban számos fenyegetés és támadás érte muszlim migránsok részéről.

Az aktivista a tiltakozásai során kiemeli, hogy milyen a keresztények és a muszlimok reakciója a vallásuk kritizálására. Példának hozza fel a Charlie Hebdo vagy a Kurt Westergaard karikaturista elleni támadásokat, és az azzal kapcsolatos reakciókat.

Hatunt korábban is érték már erőszakos támadások, 2020 októberében egy algériai muszlim migráns eszméletlenre verte a nőt a Speakers Cornerben, miután nyilvánosan megmutatta a Mohamedről készült Charlie Hebdo karikatúrát.

2020 augusztusában a David Wooddal folytatott élő YouTube beszélgetés során elárulta, hogy az Egyesült Királyság rendőrsége arra figyelmeztette, hogy veszélyben forog az élete. Az életét fenyegető muszlim migránsok miatt, azt az iránymutatást kapta a rendőrségtől, hogy a továbbiakban ne menjen a Speaker Cornerbe.

A figyelmeztetések ellenére Hatun azóta is rendszeresen nyilvánosan megjelenik, és arra biztatja a muszlimokat, hogy térjenek át a kereszténységre.

Amint arról a RAIR Foundation többször is beszámolt, a baloldal és a muszlim migráns közösség által iszlamofóbiával megvádolt személyeket gyakran szabályosan lemészárolják, vagy pedig bujkálva kell élniük, elvesztve a karrierjüket és folyamatosan célpontok lesznek.

Hatun célja, hogy továbbra is megmutassa a világnak, hogy az iszlám mennyire intoleráns és veszélyes egy szabad nemzet számára.