Két londoni kórház arra kérte a betegeket, hogy maradjanak távol, miután sürgősségi osztályaikat vasárnap árvíz sújtotta - írta meg a BBC.

A kelet-londoni Whipps Cross és Newham kórházak sürgősségi ellátásáról más sürgősségi osztályokra szállították át a betegeket, a mentőket pedig átirányították.

A londoni tűzoltóság közölte, hogy néhány óra alatt mintegy 300 árvízzel kapcsolatos hívást fogadott.

A közlekedés akadozik, a hatóságok figyelmeztették az embereket, hogy ne üljenek autóba a veszélyes körülmények között.

Özönvíz LondonbanForrás: AFP/Justin Tallis

A Twitteren a Newham Kórház közölte: Még mindig itt vagyunk, ha szükség van ránk, de hogy segítsenek nekünk, amíg helyrehozzuk a dolgokat, kérjük, ha lehetséges, menjenek egy szomszédos kórházba. 

A Leytonstone-i Whipps Cross kórház hasonló felhívást tett közzé, mondván, hogy a heves esőzések miatt működési problémákkal küzd.

Nem csak a kórházak küzdenek az özönvízzel

A kelet-londoni Woodford egyik utcájának lakói vödröket, seprűket és fadeszkákat ragadtak, hogy megakadályozzák, hogy az esővíz elárassza otthonaikat.

London az árvíz utánForrás: AFP/Justin Tallis

Mariya Peeva étteremvezető elmondta, hogy szomszédja hálószobáját elöntötte a víz, és hogy fia segített másoknak megvédeni otthonukat az áradástól.

A 46 éves asszony a PA hírügynökségnek nyilatkozott: 

A fiam elment élelmiszert venni a helyi boltból, mire visszaért, az egész utcát és a járdát már elöntötte a víz, és a víz bejött a bejárati ajtónkon.

 

Londoni robogós az esőzés utánForrás: AFP/Justin Tallis

Egyelőre az anyagi károk mértékéről, illetve sérültekről, halálos áldozatokról sem érkezett hír.