Joe Bidennek, az Egyesült Államok elnökének egészségi állapota miatt vissza kellene vonulnia – jelentette ki Ronny Jackson, Barack Obama és Donald Trump korábbi elnöki orvosa. A Fox Newsnak adott interjúban elmondta, ő a kezdetektől kételkedett Biden szellemi frissességében, és most valóban bebizonyosodni látszanak kételyei – írja a Magyar Hírlap.

Az elnök állapota csak egyre rosszabb és szembetűnőbb lesz, és ezt nem lehet majd eltitkolni az emberek elől – véli Ronny Jackson.

Barack Obama és Donald Trump egykori elnökök volt orvosa úgy fogalmazott:  Biden vagy magától lemond, vagy meg fogják győzni arról, hogy lemondjon az elnöki tisztségéről, végső esetben az alkotmányra hivatkozva fogja átvenni az ország irányítását az alelnök, Kamala Harris. Jackson elmondta: azt szeretné, ha Joe Biden részt venne egy kognitív teszten, és a Fehér Ház nyilvánosságra hozná annak eredményeit. 

Ismert, hogy már Biden kampánya alatt felmerült a kérdés, hogy vajon a 78 éves politikus megfelelő szellemi állapotban van-e ahhoz, hogy esetleges győzelme után országát vezesse. Megválasztása óta az elnök feltűnően kerüli a sajtótájékoztatókat, ha mégis a sajtó elé áll, akkor előre megírt válaszokat ad korábban feltett kérdésekre.

Többször is a demencia jelei mutatkoztak Bidenen ezeken az eseményeken, nehezen formálja a szavakat, mondatokat, és dadogni is szokott.

Ahogy arról az Origo már többször beszámolt,  Biden stábját számtalan alkalommal vádolták azzal, hogy eltitkolja az elnök valódi egészségügyi helyzetét, különös tekintettel a mentális állapotára. 

Az alábbi, még 2020 augusztusában készült videóból kiderül, hogy addig a demokrata politikus milyen hajmeresztő kijelentéseket tett, amelyek sokak szerint Biden demenciájára utalnak.