Robbanás rázta meg a németországi Leverkusen városát, ahol egy vegyipari vállalatok számára fenntartott ipari parkból hatalmas fekete füst gomolyog. Legalább egy ember meghalt a robbanásban.

A német hatóságok extrém veszélyesnek ítélték meg a helyzetet, a lakosságot arra kérték, hogy maradjanak otthon, és csukják be az ablakokat és az ajtókat, a területet pedig kerüljék el.

Lars Friedrich, a Chempark gyár vezetője elmondta, hogy egy ember életét vesztette és tizenhat munkás megsérült, ketten közülük súlyosan. Négy embert eltűntként tartanak nyilván, gőzerővel kutatnak utánuk - tette hozzá. Friedrich reményét fejezte ki, hogy a négy eltüntet élve megtalálják.

Egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a keddi robbanást. A helyszínre a tűzoltók mellett a szennyezés mértékét felderítő járműveket is kiküldtek - írja az AP News.

A kölni rendőrség egyelőre nem tud a robbanás okáról.

Bild is azt írta korábban, hogy négy embert eltűntként tartanak nyilván, egy ember meghalt.

Több közeli autópályát lezártak a hatóságok. Kiterjedt mértékű károkról számoltak be. A Focus.de szerint a munkavállalók egyelőre nem hagyhatják el a helyszínt. 

A hatalmas fekete füstfelhőForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Oliver Berg

A Kölner Stadt-Anzeiger című napilap azt írta, hogy a robbanás a Buerrig negyedben történt a vegyipari park egyik szemétégető üzemében. Az újság szerint a füstfelhő északnyugati irányban Burscheid és Leichlingen városok felé haladt. Hozzátették, hogy a régió egész területéről hívtak tűzoltókat, hogy segítsenek a tűz oltásában.

Leverkusen városa a székhelye a Bayernek, Németország egyik legnagyobb vegyipari vállalatának.