Nemváltó műtétekről tartanának tanórákat amerikai kisiskolásoknak

transgender children, gyerek, nemváltás, sex, Little,Boy,And,Girl,Play,In,Rainy,Summer,Park.,Children play,siblings,happy,spring,rainy,twins,toddler,weather,sister,ju
Little boy and girl play in rainy summer park. Children with colorful rainbow umbrella, waterproof boots jump in puddle and mud in the rain. Kids walk in autumn shower. Outdoor fun by any weather
Vágólapra másolva!
Hormonterápia, nemváltó műtétek, nemi kategóriák – ezeket oktatnák a 12 éven aluliaknak az amerikai Nebraska államban. Az iskolák 3-5. osztályában tanítanák erről a gyerekeket, az ettől idősebbek szexuális oktatásában talán még ettől is durvább témákat érintenének. A bevezetni kívánt szabályzat ellen felemelte hangját egy gyermekorvos, aki szerint ezek a témakörök nem ennek a korosztálynak megfelelők.
Vágólapra másolva!

Mi a maszturbáció, hogyan működnek a hormonblokkolók, milyen gendertípusok léteznek, és mik azok a nemváltó műtétek – többek között erről tanítanák a 3-5. osztályos gyerekeket a nebraskai iskolákban az oktatási minisztérium által megalkotott szexuális nevelési szabályzat keretében.

A tervek szerint szeptembertől alkalmazni kívánt szabályok alapján a 6-8. osztályosok többek között a fogamzásgátlásról, valamint az orális és az anális szexről tanulhatnak majd

- írta a V4NA hírügynökség.

Elképesztő propagandával próbálják átnevelni a gyerekeket Nebraskában (illusztráció) Forrás: Shutterstock

Az állam is támogatja a nemváltoztatás népszerűsítését

Az amerikai állam számára az új tanterv elkészítésében sorvezetőként szolgált a 2020-ban publikált Nemzeti Szexuális Oktatási Szabványok névre keresztelt dokumentum, melyet az Egyesült Államok Szexuális Információs és Oktatási Tanácsa (SIECUS) az Advocates for Youth és az Answer civil szervezetek segítségével készített.

A három szervezet éves szinten több millió dollárt kap a szövetségi kormánytól, és civil szervezetektől.

A dokumentumot a szülők és az orvosok rendszeresen kritizálják, mivel szerintük az túl nagy hangsúlyt helyez például a hormonterápia, és a nemváltoztatás folyamatának megismertetésére illetve oktatására. A SIECUS -t Mary Calderone, a Planned Parenthood orvosi igazgatója alapította 1964 -ben azzal a céllal, hogy a progresszívabb szexuális nevelés mellett szólalhasson fel, országos szinten.

Komoly problémák keletkezhetnek

Dr. Susan Greenwald, Nebraska egyik nyugalmazott gyermekorvosa, aki 35 évig dolgozott szexuálisan bántalmazott gyerekekkel, azt mondta,

Dr. Jeanne Stolzer, a nebraskai Kearney egyetem gyermekek fejlődésére szakosodott professzora szerint nehéz pontosan megállapítani, hogy ezeknek a szabályoknak milyen hatása lenne, mert ilyeneket még sose tanítottak az iskolákban.

- hangsúlyozta Stolzer.

Pete Ricketts Nebraska republikánus kormányzója nyilvánosan ellenzi az új oktatási szabályokat. A kormányzó a tantervet kivitelezhetetlennek nevezte.

A nebraskai Oktatási Minisztérium szóvivője a kirobbant botrány kapcsán azt nyilatkozta:

LMBTQ-propagandakönyvvel akarják a gyerekeket megtanítani írni és olvasni

Szintén az oktatáshoz kapcsolódó hír, hogy a könyvesboltok polcai és az internet is tele van olyan versekkel, dalokkal, amelyek azt segítik, hogy az óvodáskorú gyermekek minél könnyebben el tudják sajátítani az ABC-t. Az LMBTQ közösség erre is rátette a kezét, és Móra Ferenc Zengő ABC-je helyett az egyelőre csak angol nyelven elérhető GayBC's (ejtsd: géjbiszi. A gay szót az angol nyelvben a homoszexuálisokra használják) nevű könyvet ajánlja a kiskorú gyermekeket nevelőknek. A könyvben a betűk mellett LMBTQ-kifejezéseket tanulhatnak a kisgyermekek:

Forrás: Origo

A 2019-ben megjelent M.L. Webb által írt könyvben a betűk egy-egy LMBTQ kifejezést jelentenek. Így a T betűt a transz szóval, az L betűt pedig a leszbikus kifejezéssel illusztrálják – hívják fel rá a figyelmet.

A svéd kormány is támogatja a „drag queen meseórákat"

A Pink News korábban arról írt, hogy 175 ezer svéd koronával, azaz több mint ötvenmillió forintnyi összeggel támogatja a svéd kormány a gyermekeknek szóló „drag queen meseórákat". Az összeget a Svéd Örökségalap bocsátja az LMBTQ-szervezetek rendelkezésére. Az alap a végrendelet és öröklésre jogosult rokonok nélkül elhunyt svédek hagyatékát kezeli. A pénzt nagyrészt a stockholmi Kulturföreningen Mums szervezet kapja, amely LMBTQ-ügyekkel foglalkozik - erre a Mandiner hívta fel a figyelmet.

A támogatott események lényege, hogy „drag showk" keretében tágítsák a gyermekek horizontját.

Az Among Dragons and Drag Queens szervezet pedig új, LMBTQ-népmeséket fog írni. A drag queen meseóra ötlete egyébként San Franciscóból származik. Azt is közölték, hogy a magyar Labrisz Leszbikus Egyesület nemrég írt ki pályázatot többek közt LMBTQ-mesék írására, pontosabban már létező mesék átdolgozására.

Gyermekvédelmi népszavazás

A fent bemutatott esetek miatt is jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök még július 21-én, hogy ötkérdéses gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány.

A referendum másik oka, hogy a nemzetközi LMBTQ-lobbi kiegészülve Brüsszellel támadást indított a júniusban elfogadott gyermekvédelmi törvény miatt. Mindennek a hátterében az áll, hogy a magyar kormány nem engedi, hogy a szülők helyett az LMBTQ-aktivisták döntsenek a gyermekek szexuális neveléséről.