Egy faji esélyegyenlőségi csoport azt akarja elérni, hogy kevesebb fehér szülő küldje a gyermekét az Egyesült Államok ötven legjobb gimnáziumának valamelyikébe. Ezzel akarnak kiküszöbölni egy állításuk szerint történelmi hibát, és helyet kívánnak szerezni a fekete és latin közösség gyermekeinek
- írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Egy faji esélyegyenlőségi érdekvédelmi szervezet, a Dallas Justice Now (DJN) kampányt folytat annak érdekében, hogy meggyőzze az állításuk szerint "gazdag fehér liberális" családokat, hogy ne küldjék a gyermekeiket a színvonalasabb oktatást nyújtó intézményekbe, azért, hogy több hely álljon rendelkezésre fekete és latin hallgatóknak.

A csoport weboldalán online ígéretet tehetnek a fehér szülők arra, hogy nem küldik a gyermekeiket az ominózus iskolákba. Az űrlap végén megkérdezik a kitöltőket, hogy, "Megfogadja az ígéretét?" Itt kétféle lehetőség között lehet választani, mégpedig azt, hogy igen, vagy azt, hogy rasszista képmutató vagyok.

A csoport weboldalán online ígéretet tehetnek a fehér szülők arra, hogy nem küldik a gyermekeiket az elit iskolákbaForrás: V4NA

A szervezet levelet küldött a fehér lakosoknak, amiben leírják, hogy "azért írtuk ezt a levelet, mert megértjük hogy fehér vagy és a Highland Park iskolakörzetben élsz, de tudnod kell róla, hogy hatalmas előnyöket élvezel a színes közösség kárára. Dallas legszebb és legtehetősebb környékén élsz, és akár tudod, akár nem, színes emberek elnyomásával, vagy örökléssel jutottál hozzá a vagyonodhoz. Azonban reményeink szerint demokrata vagy, és támogatod a BLM mozgalmat, ami fehér szövetségesünkké tesz téged, ami feljogosít arra, hogy segíts korrigálni a kegyetlen igazságtalanságokon. Szükségünk van ara, hogy valódi tettekkel, és áldozatvállalással támaszd alá a szavaidat, hogy a szegregált városunk igazságosabbá váljon".

 A csoport továbbá azt írja a levelében, hogy "fehér emberként, kiváltságokkal rendelkező személyként el kell ismerned, hogy áldozatokat kell hoznod a több száz évig tartó gyilkosságok, a rabszolgaság, a diszkrimináció valamint a többi emberrel szemben elkövetett cselekedetek miatt. Megértjük, hogy a jobb iskolákba való bejutás kulcsfontosságú eleme a gazdasági és társadalmi fejlődésnek. Ezért vállalnod kell, hogy a gyermekeid nem jelentkeznek az Ivy League iskolába, és az US news & World Report által megállapított top 50 intézmény valamelyikébe, ezzel pedig helyet biztosítasz egy színesbőrű fiatalnak, és segítesz kijavítani a történelmi hibákat. Ha nincs 18 évnél fiatalabb gyermeked kérlek közöld a fehér kiváltságokkal rendelkező barátaiddal, szomszédaiddal és gyermekes családtagjaiddal, hogy írják alá az ígéretet".

Az ígéret lehetőségét azért hoztuk létre, hogy a gyerekeinknek olyan oktatás lehetőségét tudjuk biztosítani, amit már évszázadok óta megtagadnak tőlünk. Ha a fehérek valóban a szövetségeseink akarnak lenni, akkor áldozatokat kell hozniuk"

- nyilatkozta a DJN alapítója, Michele Washington a Dallas City Wire-nek.