Drag Queen-propagandafilmet készített Kristina Budelis és Leandro Badalotti a 2020-as Tribeca filmfesztiválra. A filmben nőket öltözött, erősen túlsminkelt férfiak, a baloldaliak által drag queenek nevezett LMBTQ-aktivisták olvasnak mesét óvodáskorú gyerekeknek az úgynevezett „drag queen meseórán", egy brooklyni (New York) könyvtárban. A szülők többsége tiltakozik ez ellen, mindhiába.

A helyi híradó közölte, hogy a könyvtárban szervezett meseóra kapcsán többen is tüntettek, mert a szülőket zavarja, hogy drag queenek olvasnak mesét. Az egyik tüntető elmondta, hogybent egy drag queen, egy nőnek öltözött férfi olvas fel gyerekeknek, de nem a Macskameséről, hanem a gender-fluiditásról mesél.

A drag queenek szerint ők az óvodáskorú gyerekek szemében amolyan életre kelt hercegnők és szuperhősök. Az egyik férfi elmondja, hogy „a gyerekekben még nem rögzültek a társadalmi normák és elvárások sem, ezért szerinte nekik a gender-fluiditás természetes dolog".

A New York-i szülők többsége felháborítónak tartja az LMBTQ-aktivisták meseóráit, de van aki erről másképp vélekedik. Egy queer (meghatározatlan gender identitású-szerk.) szülő például arról mesél, hogy nem volt baja a hetero dolgokkal, de belegondolt, milyen lenne mindez queer szemmel. Így találta ki a meseórát, amely végül a helyi könyvtárban meg is valósult.

A vallásos szervezetek közben perelnek, hogy leállítsák a könyvtári drag queen mesedélutánokat, ami szerintük az alkotmányellenes. A felolvasásokat tartó LMBTQ-aktivisták erre a következőképpen reagáltak a filmben: „A szélsőjobb megszégyeníti és fenyegeti a drag queen meseórát, de a királynők nem hagyják magukat megfélemlíteni".

Az egyik tüntető szülő szerint azonbannekik megvannak már a maguk jogai, de ahhoz nincs joguk, hogy az én adómból neveljék a gyerekeimet, megzavarják és felkavarják őket. Ezeket a gyerekeket félrenevelik.

„Nullától ötéves korig van a mesedélután hirdetve. Nullától ötig a gender-fluiditásról!"- mondja egy másik tüntető szülő.

A videóban látható drag queen-ellenes tüntetés már a második New Yorkban, amelyet az elmúlt három évben rendeztek meg. Ugyanakkor az LMBTQ-tematikájú meseórák ellen lokális tüntetéseket is szoktak szervezni a felháborodott szülők. A jobboldali média támadja a drag queen meseórákat, szerintük ezzel a normalitást és az alapvető emberi biológiát akarják lerombolni.