Már halottja is van a Törökország déli részét sújtó erdőtűznek - videó

tűz, tűzvész, lángok, katasztrófa, Törökország, erdőtűz, Antalya, Manavgat
ANTALYA, TURKEY - JULY 29: Smoke rises over the town after a fire broke out in a forest in Akseki district and spread to Manavgat district due to wind in Antalya, Turkey on July 29, 2021. Firefighter teams continue to extinguish the fire. Mustafa Ciftci / Anadolu Agency (Photo by Mustafa Ciftci / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Két napja erdőtűz sújtja Törökország déli részét Manavgat környékén, mely 75 km-re fekszik keletre az üdülőváros Antalyától. Egy ember meghalt, a forróság és az erős szél miatt pedig tovább terjed a tűz.
Vágólapra másolva!
Füst az égen Törökországban Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Mustafa Ciftci

Egy 82 éves férfi holttestére bukkantak a mentőcsapatok evakuálás közben, tíz ember pedig csapdába került az erdőtűz miatt a törökországi Oymapinar-gátnál - írja az usnews.com.

Kiégett ház Manavgat kerületben 2021. július 28-án Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Mustafa Ciftci

A hatóságok 18 falut, illetve kerületet ürítettek ki Antalyában, illetve Adana és Mersin városok környékén 16 falut szintén evakuáltak.

Televíziós felvételen lehet látni a kiégett ingatlanokat, illetve ahogy az emberek menekülnek a földeken, miközben a tűzoltók helikopterek segítségével küzdenek a tűz oltásán.