A napokban jelenik meg a hazai mozikban is a Dzsungeltúra című családi vígjáték Dwayne Johnson főszereplésével. A filmben most először a Disney egy nyíltan meleg kiemelt főkaraktert is szerepeltet, ám a hollywoodi filmeket folyton felülvizsgáló, baloldali LMBTQ-lobbiszervezet szerint nem egyértelmű az utalás, a fiatalabb nézők nem fogják mind érteni, hogy homoszexualitásról van szó.

Azt írja a Hetek a Yahoo Newsra hivatkozva: a hollywoodi filmeknél ma már szinte alapkövetelménynek mondható, hogy legyen bennük homoszexuális karakter, a Disney nagy játékfilmjében most először fordul elő, hogy nyíltan homoszexuális szereplőt írjanak a történetbe. 

A Dzsungeltúra című családi filmben egy MacGregor Houghton nevű szereplő beszél arról Frank kapitánynak, hogy  már három nővel felbontotta a jegyességét, mert máshol találta meg a boldogságot.

Forrás: Hetek/Youtube/Forum Hungary

A karakter a nővérét, a tudós Lilyt kíséri el a kalandos útra, miután az kiállt mellette az első világháborús Angliában, ahol rengeteg támadás érte azért a szakmájában, mert homoszexuális.

Az amerikai szórakoztatóipart és médiát felügyelő, monitorozó és alapjaiban felforgató LMBTQ-lobbiszervezet, a GLAAD azt sérelmezte, hogy sajnos ez az utalás így még kevés, mert nem biztos, hogy például a fiatalok megértik ezt az utalgatást. „A célozgatás fölött könnyű elsiklani, illetve lehetnek olyan nézők, akik túl fiatalok ahhoz, hogy megértsék a hivatkozást"  - írják.

A GLAAD arra szólította fel a Disney-t, hogy még sokszínűbb történetszálakat vigyen a filmjeibe,  például a most készülő szuperhősfilmekbe.

A szervezet összesítése szerint az elmúlt évben a nagyobb filmstúdiók kiemelt alkotásaiban „csak" 20 LMBTQ-karakter kapott szerepet, és ezek 30 százaléka kevesebb mint egy percig volt képernyőn a filmekben. 

Az amerikai evangéliumi keresztény 1MM (One Million Moms - Egymillió Anyuka) szervezet tiltakozását fejezte ki, hogy a Disney a kisgyermekeknek készült műsoraiban is egyre intenzívebben tolja a baloldali LMBTQ-propagandát.