Többször megerőszakolta, majd megölte a lányát egy férfi - a halála előtt segítséget kért az anyjától, hiába

A tizenegy éves kislány kétségbeesetten tiltakozott támadója ellen.
stop violence against Women,The concept of sexual harassment against women and rape, international women's day
Vágólapra másolva!
A 17 éves Bernadette Walker két nappal a halála előtt szólt az anyjának, hogy az apja szexuálisan molesztálja. A naplójában is írt az évek óta tartó terrorról, az anya mégsem csinált semmit. Több mint egy éve nem találják a lány holttestét – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Tavaly júliusban veszett nyoma Bernadette Walkernek, akit a saját apja ölhetett meg. Az akkor 17 éves tinilány apja (aki valójában nem a biológiai apja) a héten állt először a cambridge-i bíróság elé a lány meggyilkolásáért. A holttest nem került elő, és a bíróság szerint már soha nem is fog. Épp elég bizonyítékot találtak a férfi ellen, hogy vádat emeljenek ellene - írja a Bors a The Guardianra hivatkozva.

A bíróságon bemutattak egy naplórészletet is, amit néhány nappal a halála előtt írt Bernadette.

A lány azt írta, az apja évek óta megerőszakolja, amiről éppen az eltűnése előtt 2 nappal szólt az anyjának is. Bernadette azt is leírta, az anyja nem hitt neki, ekkor a lány úgy fogalmazott:

Hogy elüljön a családi botrány a vallomás után, a lányt a férfi szüleihez küldték éjszakára. A férfi másnap elment a lányért. Akkor látták utoljára élve, amikor beszállt Scott autójába tavaly július 18-án. A lány eltűnését az anyja, Sarah Walker jelentette be július 21-én, vagyis csak három nappal később.

Az ügyészség felfedte, hogy a nő aktívan részt vett abban, hogy ne derüljön ki a gyilkosság, vagyis falazott annak az embernek, aki megerőszakolta majd megölte a lányát.

A nyomozók arra jutottak, hogy a férfi már az azt követő másfél órában végzett Bernadettel, hogy elhozta a nagyszülőktől.

Az ügyész szerint az biztos, hogy Scott azért gyilkolt, hogy ne derüljön ki beteges viszonya a lánnyal.

illusztráció Forrás: Shutterstock

Scott 18-án a gyilkosság feltételezett időpontjában 9 percet beszélt Sarah-val, ami az ügyész szerint egyértelműen arra utal, hogy ekkor mondta el neki, hogy mit tett, és együtt találták ki a stratégiát is. A „mese" a tini eltűnése körül az lett, hogy hazafelé tartott az apjával, amikor veszekedtek, egy erdős területen pedig Bernadette kiszállt az autóból. Scott utánament, de nem találta sehol, végül pedig hazahajtott.

A valóságban azonban a páros nagyon is tudta, hol van Bernadett, és hogy elfedjék, mi is történt valójában,

a nő több üzenetet is küldött magának a lánya telefonjáról akkor, amikor már valószínűleg rég halott volt.

A férfi a kérdéses órákban minden készüléket kikapcsolt a kocsiban, Bernadette-ét és a sajátját is, így a nyomozók nem tudták a cellainformációk alapján sem, hogy merre járhatott, hol rejthette el a holttestet.

Az ügyész úgy nevezte az apa és anya viszonyát, hogy szentségtelen szövetség, ami azért jött létre, hogy elfedjék az igazságot.

A férfi egyébként azzal védekezik, hogy mivel a nő csalta, Bernadette „hisztije" csak azért volt, hogy őt kimozdítsa a házból, amíg az anyja a szeretőjével enyeleg. Az ügyben szeptemberben születhet ítélet és az anyának is felelnie kell amiatt, hogy bő egy évig falazott egy gyilkosnak.