Már az egyik legalapvetőbb tanulási folyamat során is befolyásolná a gyerekeket a genderlobbi. A színeket is úgy tanítják az óvodáskorú gyerekeknek, hogy azokat még véletlenül se kössék a klasszikus, hagyományos felfogáshoz – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A kisgyerekeknek szóló könyvben a színekről tanulhatnak a gyerekek, kizárólag a szivárványos Pride-zászló színein végigvezetve. A színekhez kapcsolódó sztereotípiákkal is igyekszik leszámolni a szerző, amit már a könyv címe, „Pink is for boys" (A rózsaszín a fiúknak való) is érzékeltet.

Forrás: V4NA

Egy, a Psychology Today-en megjelent írás szerint, a gyermekek fejlődése szempontjából kiemelt jelentősége van a színeknek. Az agy korai fejlődése során a színeknek különösen nagy jelentősége van, és az óvodáskorú gyerekek is különösen érzékenyek a színekre. Látható tehát, hogy már a legalapvetőbb tanulási folyamat során is igyekszik befolyásolni a gyerekeket a genderlobbi azzal, hogy a hagyományostól eltérően mutatja be még az olyan legegyszerűbb dolgokat is, mint a színek. 

A könyvben a klasszikusan „lányos" színekhez kapcsolódó illusztrációkban fiúk is szerepelnek, és fordítva, a „fiús" színeknél lányok vannak a középpontban, a rajzokon pedig olyan szituációkat is láthatunk, ahol a hagyományos nemi szerepek is felcserélődnek. 

Forrás: V4NA

A könyvben egyébként többször megjelenik egy szereplő, akiről nem lehet eldönteni, hogy fiú vagy lány, vagyis nembináris nemű.

Forrás: V4NA

A mű végén az összes karakter kézen fogva felvonul egy szivárvány alatt. A képhez azt a mondatot fűzték hozzá: „And all the colors are for everyone", ami annyit tesz, hogy „...és minden szín mindenkié".

Forrás: V4NA

Ahogy arról az Origo beszámolt, korábban is volt már arra példa, hogy kisgyerekekbe akarták sulykolni az „elfogadást", a Pride-zászló színein keresztül. A Pride-hónap (június) alkalmával egy népszerű drag queennel (magát nőnek képzelő férfi) és baloldali aktivistával közösen készített videót a Nickelodeon gyermekcsatorna,  ahol Nina West az LMBTQ-felvonulásról és a szivárványos zászlóról énekelt a gyereknek.

A Pride Song videóban a homoszexuális büszkeség zászlajának színeit magyarázza el egy dalban a drag queen, mindezt pedig reklámként levetítették a Nickelodeon csatornán, illetve online is elérhetővé tették.