Az Egyesült Arab Emírségek engedélyezte a Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának alkalmazását a 3 és 17 év közötti gyerekek beoltására - közölte a kormány a Twitter közösségi portálon.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a döntés klinikai tesztelések és széleskörű kiértékelés nyomán született, további részleteket azonban nem közöltek. A hatóságok júniusi tájékoztatása szerint a tesztelés során 900 gyerek immunreakcióját vizsgálták.Az Öböl menti arab államban, ahol világszerte az egyik legmagasabb az átoltottsági arány, már korábban is biztosítottak Pfizer/BioNTech-vakcinát a 12-15 év közötti gyerekek részére a SARS-CoV-2 koronavírus okozta betegség (Covid-19) ellen.

Az egészségügyi minisztérium vasárnapi tájékoztatása szerint az Emírségek mintegy kilencmilliós lakosságának 78,95 százaléka kapta meg az első adag oltását, 70,57 százaléka pedig mindkét dózist.

Oltás DubajbanForrás: AFP/Karim Sahib

Az Egyesült Arab Emírségekben, a térség turisztikai és kereskedelmi központjában, vasárnap 1518 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. Az összes fertőzött száma 682 377, és eddig 1951-en haltak meg a betegségben.Az Emírségekben III. fázisú klinikai vizsgálatot végeztek a Sinopharm-oltás hatékonyságáról, valamint gyártani is kezdték a kínai fejlesztésű vakcinát.